Børnehavebørn sluppet løs med smartphones: Se hvad de filmede

Vi udleverede to smartphones og bad en flok børnehavebørn om at filme det, de havde lyst til

Det er så nemt at filme, at selv små børn kan finde ud af det.

Det er i hvert fald vores teori i programserien "Seernes Billeder", hvor vi afleverer to smartphones i en børnehave og lægger op til fri leg med videokameraet.

It-kyndige børn i Vildbjerg

I tredje program besøger vi Børnehuset Himmelblå i Vildbjerg, og her er pædagog Carsten Højmose meget optimistisk inden eksperimentet bliver sat i gang.

- Det bliver skidegodt, det er jeg helt sikker på, siger han begejstret.

I netop denne børnehave bliver elektronik i forvejen ofte inddraget i hverdagen, så måske har børnene et forspring.

- Vi bruger gerne elektronik i vores læringsmiljø her i børnehaven, så det er ikke fremmed for børnene. De er faktisk rigtig gode til det her med it, vores, børn, forklarer Carsten Højmose.

Efter en kort gennemgang af, hvordan man tænder telefonerne og trykker på 'optag', bliver børnene sluppet løs på egen hånd med instrukser om at filme lige præcis det, de har lyst til.

Her kan du se højdepunkterne fra børnehavebørnenes egne optagelser.

Et fællesskab med mobilerne

Senere på dagen henter vi de to smartphones igen.

- Det er gået rigtig fint, siger pædagog Carsten Højmose, der har holdt øje med børnenes videooptagelser hele dagen.

- Vi måtte lige hjælpe lidt med at få trykket på de rigtige knapper nogle gange, men de har været gode til selv at filme.

Omkring 250 små videoklip er det blevet til i løbet af en dag i børnehaven, og et bestemt tema går igen i optagelserne.

- Det hele er noget, der foregår i fællesskab. De løber ikke alene rundt med telefonerne, men filmer i stedet hinanden. De har blandt andet fundet på at lave et teaterstykker med dukker, så de kunne filme det, fortæller Carsten Højmose.

Han er positivt overrasket over, hvor gode børnene har været til at inddrage hinanden i deres leg med de to smartphones.

- Mange frygter, at børnene isolerer sig med alt det her elektronik, men der er også mange gode ting ved det. I dag har vi i hvert fald kunnet se, at der er et stort socialt aspekt ved det, siger Carsten Højmose.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.