Børn voksede op med 100 dyr: - Vi elsker det

Kan børn have en god opvækst, når mor og far har mere end 100 kæledyr? Spørgsmålene var mange efter et TV MIDTVEST-indslag om en familie fra Feldborg.

- Hvorfor skal børnene "straffes" for forældrernes kærlighed til dyr?

quoteTina Nielsen virker egoistisk. Jeg har sgu lidt ondt af de børn.

Kommentar på facebook.

Det var en blandt hundredevis af kommentarer på de sociale medier, da TV MIDTVEST i januar fortalte om familien Hjøllund Nielsen fra Feldborg ved Herning. En familie med far, mor og fire børn. Og nå ja, så lige på den gode side af 100 dyr i hustanden. 

- Tina Nielsen virker egoistisk. Jeg har sgu lidt ondt af de børn.

Sådan lød en anden kommentar til programmet. En kommentar henvendt direkte til børnenes mor. 

I programmet var den primære fokus på de mange dyr, det var hele årsagen til besøget fra TV MIDTVEST. Men hvordan er det som barn at vokse op i et hjem, hvor de mange dyr fylder det meste.

Et hjem, hvor rejser til udlandet ikke er en mulighed, da pengene i stedet bliver brugt på mad til dyr? De spørgsmål skrev Karl Erik Lørup på blokken, da han igen tog på besøg hos familien i Feldborg. 

Glæden til dyr går i arv

Lad det være sagt med det samme. Glæden til dyr går i arv. Lucas på 14, Sean på 16, Patrick på 19 og Michaella på 21 er alle så vilde med dyr, at de i fremtiden skal have deres egne.

Af og til kommer de mange dyr lidt for tæt på hinanden. 
Af og til kommer de mange dyr lidt for tæt på hinanden. 
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Michaella, der allerede er flyttet hjemmefra, kigger ofte forbi barndomshjemmet. Et gensyn der altid er forbundet med stor glæde. 

- Jeg elsker at komme hjem. Jeg føler mig altid velkommen, når jeg kommer hjem. Jeg bliver med det samme overfaldet af katte og hunde, det er så hyggeligt. Der er ingen tvivl om, at jeg i fremtiden selv skal have så mange dyr som overhovedet muligt, fortæller Michaella Hjøllund Nielsen. 

quoteDet er fedt, når man kommer hjem, så er der hunde man kan snakke med, inden man går ned mes sin taske og så kan man gå op i stuen og snakke med de andre dyr.

Lucas Hjøllund Nielsen, 14 år.

Også de tre mindre søskende har alle drømme og intentioner om i fremtiden at skabe et eget hjem med plads til dyr. Mens nogle vil have fugle er andre mere til hunde og katte. 

Himmelbjerget i stedet for Himalaya

Med alt fra eksotiske leguaner til en pattegris, der blev landskendt via en reklame for L´EASY, har de fire børn fået en grundig opdragelse og indsigt i dyr fra hele verden. Anderledes er det med antallet af rejser udenfor de danske grænser.

Med fire børn og en stor udgiftspost til dyr har økonomien i hjemmet været stram. Derfor har ferier været begrænset til Danmark og ikke mindst besøg i en lang række parker med dyr. At det skulle være synd er på ingen måde noget Michaella kan sætte sig ind i. 

- Vi har måske ikke altid haft særligt mange penge, men vi har aldrig manglet noget. Vi har altid haft det, vi har haft brug for. Måske er vi ikke blevet forkælet i hverdagen, men vi har fået det vi ønskede os til jul og i forbindelse med fødselsdage, fortæller Michaella Hjøllund Nielsen. 

quoteDet er slet ikke svært at lægge snittet mellem børn og dyr. Det er altid børnene først.

Tina Nielsen. 

De mange dyr i hjemmet giver en stor fordel. Der forklarer familiens yngste Lucas, der er 14 år gammel. 

- Jeg elsker alle de dyr. Det er fedt, når man kommer hjem, så er der hunde man kan snakke med, inden man går ned med sin taske. Så kan man bagefter gå op i stuen og snakke med de andre dyr. Man er aldrig alene, fortæller Lucas Hjøllund Nielsen, der ofte har kammerater med hjemme. Ingen af dem er endnu blevet skræmt over synet af de mange dyr. 

Selvom man er glad for dyr kan man godt spille PC som andre unge drenge. 
Selvom man er glad for dyr kan man godt spille PC som andre unge drenge. 
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Lucas forklarer videre, at det gode ved at have mange dyr er, at man aldrig keder sig. Der er altid noget man kan hjælpe med. Gå en tur med hunden, vaske fiskenes akvarium eller noget helt tredje. Det giver en høj grad af selvstændighed til familiens børn. 

Børn først - derefter dyr

Tina og Frans Nielsen har i mere end 20 år taget imod de kæledyr andre folk ikke kan passe. Da TV MIDTVEST sidst besøgte det dyreglade hjem var der ingen tvivl om, at kærligheden til dyr var stor. Intet kan dog overskygge den til de fire børn. 

- Det er slet ikke svært at lægge snittet mellem børn og dyr. Det er altid børnene først, forklarer Tina Nielsen. 

Hun har hørt om, hvordan det tidligere program om familien skabte en del kommentarer på sociale medier som Facebook. For Tina Nielsen er det dog ikke noget, der har fået hende til at vende op og ned på den anderledes hverdag i hjemmet i Feldborg. 

- Hvad tænker jeg om sådan nogle folk? Egentlig ikke noget specielt. Jeg synes måske, at det er lidt synd for dem, at de danner sig en mening om alt. Om hele vores liv og vores børn på de der få minutter programmet varede, forklarer Tina Nielsen. 

Du kan se hele reportagen fra det særlige hjem i Feldborg i videoen herunder. 

Kom med på besøg i det dyreglade hjem i Felborg og møde hjemmets fire børn. 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Livsstil.