Supersygehuset

Børn og unge på hospitalet i Gødstrup får tidlig julegave

En donation på 1,7 millioner kroner sikrer, at det kommende sygehus i Gødstrup får et udendørs lege- og træningsrum.

Gødstrup byggeri
Foto: Jesper Hejlskov Thomsen, TV MIDTVEST

Der er gaveregn over Gødstrup.

Sygehuset har netop modtaget 1,7 millioner kroner fra Vestjylland Forsikring til at forsøde børn og unges dagligdag på sygehuset.

Pengene skal bruges til et lege- og træningsrum i et af hospitalets 15 gårdrum.

- Det er en fantastisk glædelig nyhed, som vi glæder os til at dele med de familier, børn og unge, der kommer til os, siger oversygeplejerske Marianne Bækager Jensen.

quoteDet er en fantastisk glædelig nyhed, som vi glæder os til at dele med de familier, børn og unge, der kommer til os.

Marianne Bækager Jensen, oversygeplejerske

Det kommende gårdrum kommer til at rumme både boldspil, legeplads og afslapningsmuligheder, men der vil også være plads til faglig udredning og motoriske tests, der kan bruges i behandlingen af børn og unge.

- Vi får en kreativ legeplads til leg, terapi og undersøgelser. Et rum, hvor faglighed og leg spiller sammen med tilbud til børn og unge fra 0-17 år, siger oversygeplejerske Marianne Bækager Jensen.

Har selv været indlagt

Direktør i Vestjylland Forsikring, Jørgen Ladekjær, har selv haft hospitalsindlæggelser tæt inde på kroppen. Derfor er han også overbevist om, at pengene er godt givet ud.  

- Da vi hørte, at Gødstrup grundet besparelser ikke selv var i stand til at etablere det udendørs lege- og træningsrum, så var vi klar til at hjælpe med projektet. For os virker det rigtigt, at støtte projektet, der forhåbentligt gør det til en bedre oplevelse for det enkelte barn og familien at være indlagt på hospitalet, siger Jørgen Ladekjær.

Børneafdelingen på hospitalet går nu i gang med at konkretisere planerne for det udendørs lege- og træningsrum, sådan at rummet er klar til brug, når Regionshospitalet Gødstrup åbner 1. kvartal 2021.