Bonde: Ikke optimalt skifte for Sviatchenko

Landsholdets assistenttræner havde gerne set, at FCM-profilen var skiftet til Bundesligaen.

Erik Sviatchenkos skifte til den skotske mesterklub Celtic er en spændende beslutning, men ikke en optimal en af slagsen i forhold til midtstopperens videre udvikling.
    
Det vurderer landsholdets assistenttræner, Peter Bonde.
    
- Jeg synes, det er spændende skifte, men jeg er usikker på, om det er det rigtige valg. Jeg havde gerne set, at han var kommet et sted hen, hvor han var blevet udfordret på nogle spillemæssige ting med bolden, lyder det fra Peter Bonde.
    
- Der er ingen tvivl om, at han nok skal få lært at heade og duellere i Celtic, men på landsholdet har det jo også været en høj prioritet, at vi har stoppere, der er gode med bolden. Erik er udmærket med bolden, men han skal også udvikle sig yderligere.
    
Erik Sviatchenko skiftede søndag fra FC Midtjylland til den skotske klub i en handel, der menes at have indbragt det danske mesterhold omkring 20 millioner kroner.
    
Det sker efter et imponerende 2015, hvor Sviatchenko i foråret fik debut på det danske landshold og i alt fik skrevet fire landskampe på cv'et.
    
Men ifølge Peter Bonde mangler den 24-årige spiller altså stadig at udvikle sig.
    
- Erik er en duelstærk spiller. Hurtig og god i luften. Men han har nogle udfordringer i det spillemæssige. Jeg synes godt, at Erik kunne have spillet i Bundesligaen. Her kunne han have fundet et hold, hvor han ville være blevet udfordret i spillet med bolden.
    
- Det bliver interessant at se ham i Celtic, for han er en lærenem spiller, og jeg er slet ikke i tvivl om, at han nok skal klare det. Men jeg er usikker på, om det flytter ham op på den næste hylde i forhold til landsholdet, siger Peter Bonde.
    
Det er endnu uvist, om Peter Bonde bliver en del af den stab, der skal føre Sviatchenko og resten af landsholdet videre under den nye norske træner, Åge Hareide.
    
- Jeg har fået besked på, at jeg får en melding fra Åge Hareide eller DBU i forhold til, om jeg skal beskæftige mig med noget i det halve år, jeg har tilbage i DBU. Men jeg har ikke hørt noget endnu, så det går jeg og venter på, siger Peter Bonde.
    
/ritzau/
  

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.