Børneinstitution i Aulum lukket ned: Halvdelen af personalet smittet med corona

Institutionen Prærien i Aulum er lukket på ubestemt tid, fordi syv ud af 15 fra personalegruppen er testet positiv for coronavirus.

Den kombinerede vuggestue og børnehave Prærien i Aulum er lukket på grund af coronasmitte. Det skyldes, at syv af institutionens 15 medarbejdere er smittede med corona, skriver Herning Folkeblad.

Situationen betyder, at det ikke er til at vide, hvornår de 63 børn igen kan blive passet på Prærien, fortæller leder, Henrik Thoftgaard, til Herning Folkeblad.

- 7 ud af 15 ansatte er testet positiv, og det betyder, at det er meget usikkert, hvornår vi igen kan åbne, siger han.

Onsdag blev den første medarbejder konstateret smittet, og samme dag lukkede institutionen ned pasning.

Henrik Thoftgaard fortæller yderligere, at institutionen er i tæt kontakt med myndighederne omkring håndteringen af smittesituationen på Prærien, fordi stedet nu bliver betragtet som et udbrud.

Myndighederne har ikke fundet nogen problemer i institutionens måde at implementere coronarestriktionerne på, fortæller institutionslederen.

Forældre er blevet informeret

Henrik Thoftgaard beklager ifølge Herning Folkeblad, at der nu er en masse familier, som ikke kan få deres børn passet på samme måde, som de plejer.

Derfor bliver der nu arbejdet på, at Prærien igen kan åbne, så de kan løse den beslutning, de er blevet sat i verden for.

Institutionen får i øjeblikket hjælp til, hvordan de skal bære sig ad med den coronasituation, de står i. De følger den beredskabsplan, som myndighederne har lagt for dem.

Institutionen har meldt ud til forældrene, hvornår man bør lade sine børn og måske andre teste. Henrik Thoftgaard fortæller til avisen, at når halvdelen af personalet er smittet, er der tilsvarende mange børn, der har været i kontakt med en smittet.

Selvom det er en voldsom oplevelse at skulle lukke ned, har Henrik Thoftgaard været klar over, at der var en risiko for, at det ville ske før eller siden – selvom forholdsregler og restriktioner bliver overholdt.

Prærien er en kristen daginstitution og er nabo til Aulum Kristne Friskole. Men selvom de to institutioner deler værdigrundlag, er der ikke udveksling af personale mellem de to steder, fortæller Henrik Thoftgaard.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.