Børn lærte at sparke frispark af Emiliano Marcondes

Den tidligere FC-Midtjylland spiller Emiliano Marcondes gav i dag ti fodboldbørn en på opleveren, da han lærte dem hans egen frisparksteknik.

Den tidligere FC Midtjylland-spiller gør sig nu i den næstbedste engelske række, hvor han spiller for danskerklubben Brentford FC. Foto: Sarah Mølsted Andersen, TV MIDTVEST

Ti børn fik i dag en helt særlig oplevelse på FC Midtjyllands træningsanlæg. De var nemlig blevet inviteret til frisparkskursus af den nuværende Brentford FC-spiller Emiliano Marcondes, der selv agerede lærer. Her lærte han børnene alt lige fra tilløbet, til hvordan bolden skal ligge.

For den 14-årige fodboldpige Frida Worning Nørret fra Kolding var det en stor oplevelse.

- Det er en fed oplevelse og lidt ubeskriveligt. Jeg har altid syntes, at fodbold var sjovt, men når man får denne anerkendelse at blive udtaget, så bliver det bare endnu bedre.

Frida Worning Nørret blev udtaget til Emiliano Marcondes' frisparkskursus ud af 500 ansøgere. Foto: Sarah Mølsted Andersen, TV MIDTVEST

Det var nemlig lidt af en anerkendelse. Marcondes har nemlig kun udtaget ti spillere, som han skulle lære at sparke frispark i dag. Det har han gjort på baggrund af en Instagram-konkurrence, hvor børn kunne lægge en video på det sociale medie, hvor de sparker frispark. Omkring 500 børn havde uploadet en video, så det var et nåleøje at blive inviteret.

- Da jeg så, hvor mange, der var udtrukket, så tænkte jeg: Det her er stort. Større end noget jeg ellers havde prøvet, fortæller en glad Frida Worning Nørret.

Fedt at give noget tilbage

For den tidlige FC Midtjylland-spiller handler kurset i høj grad om at give noget tilbage til unge.

- Da jeg var barn, så jeg op til de spillere, der tog sig tid til os fans. Dem, der hilste på og skrev autografer. Det husker jeg stadig, og det håber jeg også, at børnene i dag vil huske mig for. For det er nemlig fansene, vi spiller for, siger Emiliano Marcondes.

Læs også Marcondes vender retur til England: Dog åben for FCM

Ideen til frisparkskurset kom, da Marcondes selv lagde en video på Instagram, hvor han sparkede frispark. Her kommenterede en del unge, at de gerne ville sparke som ham, og om han ikke kunne lave en video, hvor han fortæller, hvordan han sparker.

Marcondes ville dog hellere selv stå med børnene på grønsværen og lære dem teknikken, og så søsatte han konkurrencen. Til dagens træning var det ikke kun børnene, der fik noget ud af træningen. Fodboldspilleren selv tog også en masse med derfra.

- Jeg synes, det er gået fantastisk. Jeg havde ikke regnet med, at det ville blive så godt. Alle har været glade, og jeg har prøvet for første gang at lære fra mig, og det har været fedt. Jeg har også lært en masse i dag som menneske, og forhåbentlig har de også udviklet sig.

Emiliano Marcondes holder et frisparkskursus for 10 udvalgte børn igen i morgen. Denne gang foregår det på FC Nordsjællands hjemmebane, Right to Dream Park.