Blue Fox tester før sæsonstart: - Det gælder om at være i den gode ende

I næste uge begynder isligaen, og i Herning er det med et helt nyt setup med specialister, nyt trænerteam og nye spillere.

Tirsdag har været en varm dag for mange i det midt- og vestjyske. Den var især varm for ishockeyspillerne fra Hernine Blue Fox, for selvom de befandt sig på isen, så blev deres kroppe testet godt og grundigt igennem før sæsonstart om ni dage.

Bag testene af ishockeyspillerne stod Ph.d.-studerende Jeppe Foged Vigh-Larsen fra Aarhus Universitet, og han sendte blandt andet spillerne igennem en test, hvor de skulle hoppe så højt som muligt.

- De hopper ikke så meget på is, men testen er meget godt udtryk for deres eksplosive muskelstyrke, siger Jeppe Foged VighLarsen.

Og selvom den test måske ikke var det, spillerne havde forventet, så blev det modtaget godt.

- Det er meget spændende at prøve og se hvor man står i forhold til sine holdkammerater, siger Daniel Nielsen, mens Morten Poulsen uddyber:

- Det gælder om at være i den gode ende. Selvfølgelig gør det det.

Se video: I næste uge begynder isligaen og i Herning er det med et helt nyt setup med specialister, nyt trænerteam og nye spillere.

Topformen skal findes frem

Det er syv sæsoner siden, at Herning Blue Fox sidste gang kunne skøjte guldet hjem til Herning.

Med et helt nyt setup af specialister, nyt trænerteam og flere nye spillere er målsætningen igen at få guldet til Herning.

- Jeg vil da håbe, at vi begnder at komme lidt i topform. Der er ikke så længe til turneringsstart nu. Så vi håber, vi er tæt på topformen, siger Morten Poulsen.

Testene, som især foregår på is, er en del af et forskningsprojekt. Her sammenligner den Ph.D-studerende, Jeppe Foged Vigh-Larsen, spillerne i fire klubber i Danmark og Finland.

- Jeg håber, det kan vise, hvad der skal til, for at man kan begå sig på eliteniveau i ishockey, siger han.

Klubben optimeres

En af dem, der skal være med til at få guldet tilbage, er sportschef Martin Struzinski.

Hans rolle er ikke på banen, men i stedet ved at sørge for, at så mange i klubben som muligt har de bedste betingelser.

- Jeg håber, at jeg kan være med til at optimere på rigtig mange fronter. Sørge for det organisatoriske og strukturen i klubben. Og så forsøger vi at optimere på alle fronter. Vi har udvidet vores trænerteam netop for at få nogle specialister på hver deres område, så cheftrænerne kun har sit at koncentrere sig om, siger Martin Struzinski.

Han har dog svært ved at sætte en decideret facitliste på, hvordan Herning Blue Fox skal genvinde det danske mesterskab.

- Men vi forsøger hele tiden at være innovative og prøve nogle nye ting af. Det her er et af tiltagene, vi har foretaget ved at have så mange eksperter og specialister til at arbejde omkring holdet, så spillerne har de bedste forudsætninger og betingelser for at udvikle sig og indfri både egne målsætninger og klubbens ambitioner.

Spillernes første mulighed for at vise, hvor formen er, er den 6. september, når de spiller ude mod Sønderjyske.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.