Blue Fox spillere vil ikke på overenskomst

Ishockeyspillerne fra Herning er uenige med deres egen forening i striden med unionen og ligaklubberne.

Fronterne blev mandag trukket op i striden om de kommercielle rettigheder over spillerne i den danske ishockeyliga.
    
 Danske Elitesportsudøveres Forening, DEF, meldte ud i en pressemeddelelse, at Danmarks Ishockey Union, DIU, og ligaklubberne inden onsdag skal indgå overenskomst med DEF.
    
Tirsdag trækker en af Danmarks største klubber, Herning Blue Fox, striden en tand længere. Holdkaptajn Daniel Nielsen fortæller nemlig i en pressemeddelelse, at Hernings samlede spillertrup ikke vil støtte DEF's krav.
    
Daniel Nielsen talte med spillerne på busturen hjem fra kamp i Gentofte mandag aften og er klar i mælet tirsdag.
    
- Vi anerkender det arbejde, som DEF tidligere har gjort for spillerne og i en række enkeltsager, men er samtidig nødt til at sige, at Herning Blue Fox-truppen - og det gælder alle spillere - ikke går ind for det krav om overenskomst, som DEF stiller, siger Daniel Nielsen.
    
Herning-kaptajnen er selv med i et kontraktudvalg, som DIU, Ligaforeningen og spillerne selv har nedsat. Det udvalg arbejder, ifølge pressemeddelelsen, for en forbedret standardkontrakt og er i store træk helt enige i de krav til klubberne, som DEF stiller.
    
Derfor fortæller han, at Herning-truppen afventer kontraktudvalgets arbejde med standardkontrakten.
    
- Dansk ishockey skal videre nu, og det skal være uden overenskomst, men med et kontraktudvalg, der arbejder ud fra dialog, sund fornuft og konstruktive løsninger på spillernes og ligaens vegne, fortsætter Daniel Nielsen.
    
DEF-direktør Mads Øland skrev mandag i en pressemeddelelse, at hvis ikke klubberne indgår overenskomst inden onsdag, vil DEF fratage klubberne rettigheden til at bruge spillerne kommercielt.
    
/ritzau/
  

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.