Black Army bekymrer borgerne

I Herning vækker byens nye bande - Black Army - bekymring. Ikke mindst efter gårsdagens anholdelser for indbrud og våbentyveri.

Black Army har rødder i Vollsmose i Odense. Her er de kendt og berygtet af både borgere og politi. Og heller ikke Herning bliver banden ligefrem taget i mod med åbne arme.

På gaden i dag er flere borgere bekymret efter gårsdagens anholdelser.

- Jeg synes, det er skræmmende. Rigtig skræmmende. Vi har jo nogle børn, der skal vokse op i omegnen, som gerne skulle kunne komme ind til byen uden hverken at blive slået ned eller skudt, siger Louise Amstrub fra Herning. Hun håber, at borgerne vil stå sammen og passe på hinanden.

Medlemmer ofte kriminelle

Det er ifølge politiet for tidligt at sige, hvor meget fodfæste Black Army allerede har i Herning.

- Men vi har fået underretninger fra vores kollegaer andre steder i landet om, at der ofte er kriminelle personer i blandt Black Armys medlemmer, og det gør, at vi er særligt opmærksomme på dem.

Og borgerne er glade for, at politiet har øjnene rettet mod Black Army.

- Til at begynde med synes jeg det så ret fredeligt ud. Også da jeg læste om det i avisen, men jeg er da lidt mere betænkeligt, når der bliver fundet våben i en bil, som jeg lige kort har læst om i dag, siger Henning Rasmussen fra Herning.

Og han er ikke alene om at være betænkelig.

- Hvad bliver det næste? Er det skuddramaer på åben gade eller på cafeer?, spørger Pia Venø fra Sunds.

Helt så alvorlig er situationen dog langt fra endnu, lyder det fra politiet.

- Men der er selvfølgelig grund til at være opmærksom, men vi har ikke umiddelbart kendskab til, at der er grund til at være urolig, siger politikommissær Henning Præstegaard.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.