BILLEDER: Smurte maling ud over Herning

To piger er anholdt, efter de i nat overmalede Herning midtby med hvid maling. De bliver sigtet for grovt hærvæk og kan se frem til et stort erstatningskrav.

En 17-årig og en 21-årige pige fra Herning gik kort efter midnat natten til onsdag amok med malerpensler og maling i Herning midtby.

 - De har overmalet alt fra døre, skilte, vinduer, postkasser, skulpturer, en bænk og færdselstavler, fortæller vicepolitikommissær Jeppe James Olsen fra lokalpolitiet i Herning.

De to piger brød før midnat ind på et kontor i Nørregade, hvor de stjal tre bøtter maling. Herefter gik de amok med malingen i Nørregade og Bredgade.

Kan ikke give forklaring

Det er indtil videre kun den 21-årige pige, som er afhørt i sagen.

 - Hun kan ikke komme med en fornuftig forklaring på, hvorfor de har gjort det, fortæller vicepolitikommissær Jeppe James Olsen fra politiet i Herning.

Han mener dog, at motivet kan være simpel kedsomhed, eftersom det ikke er bestemte personer eller butikker, de har rettet deres hærgen mod.

Begge piger har dog erkendt, at det er dem sat har sat farve på Herning midtby.

Sigtes for grov hærværk

De to unge piger blev anholdt af politiet klokken 01:20 i nat. De blev herefter kørt til politistationen i Herning og afhørt.

De er nu løsladt, men de kan se frem til et retsligt efterspil og en stort erstatningskrav, fortæller vicepolitikommissær Jeppe James Olsen.

Det er kun den 21-årige, som politiet kender i forvejen.

Dyr kedsomhed

Et firma med speciale i at fjerne graffiti er nu i gang med at fjerne den hvide maling i Herning midtby.

 - Jeg tør slet ikke tænke på, hvor dyrt det bliver for dem. Det bliver rigtig, rigtig dyrt. Det er meget omfattende hærværk, fortæller Jeppe James Olsen.

Se politiets billeder fra i nat herunder:

maling4.JPG

maling5.JPG

maling1.JPG

maling2.JPG

maling6.JPG

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.