Bilejer efter frækt tyveri: - Det var ikke vanvittigt smart

Bilejeren er dog ikke sur over, at hans bror lod nøglerne sidde i bilen med motoren i tomgang.

1:59
En mand fra Sdr. Felding fik stjålet bilen, mens den holdt i tomgang foran huset. Tyvens tur endte dog brat.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

Den Saab 93, der natten til lørdag blev stjålet i Sdr. Felding og senere kørte galt ved Kibæk, kommer formentlig aldrig ud at køre igen. 

Bilens ejer, Morten Møller fra Videbæk, vurderer, at det efter uheldet ikke kan betale sig at reparere den sorte Saab.

Morten Møller har købt bilen for sin bror, men står stadig som ejer. Bilen stod derfor uden for brorens hus, da den blev stjålet. 

Broren havde ladet motoren gå i tomgang for at varme bilen op, og da han gik ind for at hente sin hund, benyttede en 25-årig mand sig af chancen og stak af med bilen.

Morten Møller understreger dog, at han ikke er sur på sin bror, selv om man ikke må forlade en bil med nøglerne siddende i.

Det hjælper ikke at være sur

- At lade nøglerne sidde i er ikke vanvittigt smart. Det svarer jo til, at man ikke låser sit hus og så får indbrud. Men det hjælper ikke noget at gå og være sur, og jeg håber, at man tænker lidt over, at man ikke skal lade den stå tændt med nøglerne i. Det tror jeg, at der er mange andre danskere, der vil gøre. Og det vil jeg også selv, siger han.

Den uheldige bilejer fortæller, at han også selv har prøvet at starte bilen og så lade den stå for lettere at kunne få frosten af ruderne. 

- Vi bor på en stille villavej, og man tænker jo ikke over, at der kommer nogen og tager bilen. Men det sætter da lidt tanker i gang, at man ikke kan have sine ting i fred i dagens Danmark, siger Morten Møller.

Den 25-årige mand, der stjal den sorte Saab, var i øvrigt på udgang fra fængslet i Sdr. Omme. Han var formentlig påvirket af både spiritus og narko, da han kørte af vejen syd for Kibæk. 

Biltyven fik inddraget sin udgang og blev - efter at være undersøgt på sygehuset - sendt tilbage til fængslet.