Bidt af skovflåt - har været syg i tre år

Louise Ankerstjerne blev i 2012 bidt af en skovflåt. Nu har hun Borrelia og lider fortsat af sygdommen.

Louise Ankerstjerne fra Herning blev for tre år siden bidt af en skovflåt.

- At gå fra sofaen og op til køkkenet kunne være hårdt, for da skulle jeg holde ved noget, for de (benene red.) ville ikke, og så begyndte jeg at falde, fortæller hun.

Skovflåten bliver betegnet som det farligste dyr i Danmark, og hvert år bliver 6-7.000 danskere behandlet mod Borrelia som følge af et bid.

Danske undersøgelser fandt intet

Louise Ankerstjerne er blevet undersøgt utallige gange og to gange for borrelia. Men så faldt hun over løsningen i Tyskland.

- Jeg er meget overrasket over, at jeg blev testet positiv i Tyskland, som er lige neden for grænsen, siger hun.

Nu har hun brugt 130.000 kroner på behandling i nabolandet. Men tyske undersøgelser og behandling blev ikke godkendt i hjemlandet. For hun havde ikke Borrelia, var beskeden fra det danske sundhedsvæsen.

- Jeg kan mærke på min krop, at det, de har gjort nede i Tyskland, og den medicin, jeg får nu, har en effekt på nogen ting. Og havde jeg ikke Borrelia, havde det ikke virket, forklarer Louise Ankerstjerne.

Læs mere om Borrelia her.

Louise Ankerstjerne har siden 2012 ikke vidst hvad hun fejlede. Men i år blev hun testet positiv for borrelia i Tyskland. Men det danske system vil ikke anerkende testen.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.