Bibliotek udnytter unge hjerner

En flok børn bruger helt frivilligt påsken på biblioteket i Herning for at finde på nye idéer.

Det er ikke mange børn, som vælger at bruge påskeferien på biblioteket, men i Herning er de alligevel en god flok - og endda helt frivilligt.

Biblioteket har inviteret kommunens 9-13 årige til at være en del af IDEfabrikken, hvor børnene er med til at finde på nye begivenheder og oplevelser, der kan foregå på biblioteket. 15 børn bruger tre dage af ferien på at udvikle idéer og lære at føre dem ud i livet. 

- Vi vil rigtig gerne, at biblioteket er et sted, hvor børn og unge udvikler sig og har lyst til at komme. Med IDEfabrikken kan vi sætte strøm til nogle af de ting, de måske går og mangler som muligheder. Vi sætter dem selv i førersædet og giver dem viden og færdigheder, så de bliver i stand til både at udvikle fede ideer og få andre til at komme og deltage, siger Lene Sejerkilde, der er projektansvarlig på Herning Bibliotekerne.

Allerede på onsdag er børnene med bag kulisserne, når den populære børnevært Jakob Riising går på scenen med Værtens Vildeste Quizshow.

- Jeg har store forhåbinger til, at vi inden vi går fra hinanden på onsdag har en skøn skov af idéer til, hvad der skal ske for børn og unge mennesker her på biblioteket, siger Lone Sejerkilde.

Biblioteket planlægger at lave flere hold med unge iværksættere som en del af IDEfabrikken.

Gabi Bak Henneberg fortæller om, hvorfor hun deltager i IDEfabrikken.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.