Bevidstløs i brændende hus

Mens ilden åd sig gennem huset, lå den 53-årige beboer bevidstløs i sin seng i den anden ende af huset. Kan formentlig takke naboer for at være i live.

Naboerne til en villa i Ilskov blev i nat vækket af noget, de troede var fyrværkeri. Det var det ikke. I stedet stod villaen på Sønderskovvej 4 i meter høje flammer, og bragende kom fra de brændende tagplader.

- Flammerne stod op igennem taget og hele den ene ende af huset var overtændt, fortæller beredskabsinspektør Frey Pedersen, Herning Brandvæsen, der var første brandmand på stedet.

Naboer hjalp

Hvad han ikke vidste, da han nåede frem ved halv tre-tiden om natten, var, at husets beboer lå bevidstløs inde i sin seng. Det fik han at vide af to naboer, der allerede var i gang med at hjælpe til.

- Jeg bliver taget imod af to naboer derude. De har smadret et par ruder og fået noget af røgen ud, sådan at de har lokaliseret en person inde i soveværelset, fortæller beredskabsinspektøren til TV/MIDT-VEST.

Svært røgforgiftet

Da Frey Pedersen fandt frem til manden i soveværelset var han bevidstløs af svær røgforgiftning. Det lykkedes at få ham ud gennem det smadrede vindue. Manden, der bor alene i huset, fik førstehjælp inden han kom på sygehuset, hvor han blev overflyttet til Rigshospitalet. Her er han hele dagen blevet behandlet i trykkammer for svær røgforgiftning.

Lørdag aften oplyser politiet, at den 53-åriges tilstand er stabil. Han er dog stadig indlagt.

Branden er formentlig startet ved to-tiden natten til lørdag i husets køkken. Årsagen er endnu ukendt. Halvdelen af huset er totalt udbrændt og resten af huset røgskadet.

 

Et par vakse naboer var formentlig skyld i at en mand slap fra en brand med livet i behold. Den 53-årige mand lå bevidstløs i sin seng mens flammerne stod meter højt i den anden ende af huset.