Betjente så røveri: 18-årig mand anholdt

En patrulje befandt sig i nærheden, da en ung mand røvede en anden mand i Hernings natteliv. En 18-årig er nu anholdt.

Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

To betjente, der natten til onsdag patruljerede til fods i Hernings natteliv på en af årets største gå-i-by aftener, var klokken 01.22 tilstede på det helt rette sted. 

- En mand bliver holdt op af en anden mand i Østergade ved biblioteket, og det ser vores betjente, som patruljerer til fods i byen, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jan Nørrum.

Overfaldet skete her i gyden mellem biblioteket og Nordea i Østergade i Herning. 

Patruljen fik efterfølgende stoppet og anholdt den 18-årige mand, der umiddelbart ikke havde brugt noget til at true med, men dog havde nået at få offeret, en 19-årig mand, til at udlevere 1000 kroner. 

- Den anholdte er stadig i vores varetægt, og vi ved endnu ikke, hvad der videre skal ske. Det skal vores jurister vurdere, siger Jan Nørum.

Vagtchefen oplyser i øvrigt, at det har været en rolig aften og nat for politiet. 1. juledag og dermed natten til 2. juledag er en af årets største festaftener, hvor rigtig mange mennesker går i byen, men i år har det ikke umiddelbart givet anledning til ekstra travlhed for politiet i Midt- og Vestjylland. 

Læs også Årets største festaften i provinsen er blevet en fast tradition