Betaler ulovligt gebyr tilbage

Så har politikerne i Herning bestemt sig - borgmesteren mener, at sagen har fået "en uheldig drejning" i medierne.

Politikerne i Herning har nu besluttet at betale de penge, som kommunen ulovligt har opkrævet i gebyrer, tilbage til borgerne.

Det drejer sig om i alt 600.000 kroner - kommunen lagde i 2011 et gebyr på fem kroner på hver faktura, når borgerne skulle betale blandt andet ejendomsskatter. Men tilsynsrådet fastslog, at gebyret var i strid med reglerne, og efter en længere periode i tænkeboks har politikerne altså besluttet at sende pengene tilbage.

Borgmesteren meldt til politiet

Sagen har fået masser af omtale i medierne - blandt andet fordi en borger var så utilfreds med, at kommunen i første omgang ikke betalte pengene tilbage, at han meldte borgmester Lars Krarup (V) til politiet. Sagen er dog senere droppet af ordensmagten.

Lars Krarup betegner i en pressemeddelelse sagen som "ret lille og udramatisk" og mener, at den har fået en "uheldig drejning i medierne".

- Selvfølgelig vil vi gerne betale borgerne pengene tilbage, når vi ikke har haft ret til at opkræve dem. Jeg synes bare, det er vigtigt, at det foregår på en måde, så vi ikke binder en masse kommunale ressourcer - og dermed skattekroner - i arbejdet med at betale et så lille beløb tilbage. Den løsning har vi fundet nu, og det er meget tilfreds med, siger Lars Krarup.

Betalingen kommer i praksis til at ske på den måde, at pengene modregnes på borgernes ejendomsskattebillet eller sættes ind på deres Nemkonto.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.