Berørt Cronhammar: Nu skal det stoppes

Ovenpå to dødsfald skal Ingvar Cronhammers skulptur nu sikres med et net.

Kunstneren Ingvar Cronhammar er ikke i tvivl om, at det er en rigtig beslutning af spænde et sikkerhedsnet ud i bunden af hans skulptur Elia i Herning.

- Efter det sidste dødsfald ringede jeg til vores formand, og så var vi meget hurtigt enige om, at det skal standses. Den mulighed skal ikke være der mere, siger han til TV MIDTVEST.

I oktober mistede en 21-årig mand livet, da han i kådhed sprang over rækværket og faldt ned i bunden af Elia - og i slutningen af december begik en kvinde selvmord ved at springe ud fra skulpturen.

Cronhammar understreger, at de to dødsfald har berørt ham meget. Han husker tydeligt, hvordan han reagerede, da han hørte om ulykken i oktober.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg har haft lidt svært ved at snakke om det.  Jeg kom til at tude - jeg blev rigtig ked af, siger han.

Politiet har tidligere fastslået, at der som udgangspunkt ikke er sikkerhedsmæssige problemer med konstruktionen af Elia. Der er et højt rækværk på platformen, der skal forhindre, at folk falder ned i bunden, men selvmordet i december fik kunstneren og bestyrelsen til at gribe ind.

- Så standser vi der. Så prøver vi på at stoppe det, siger han.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.