Berit og hesten Simonsen patruljerer i Herning: - Vi har et godt overblik

De særlige betjente kommer fra Rytterseksionen i Københavns Politi.

1:57
TV MIDTVEST mødte Berit Merrild på gågaden i Herning fredag.
Foto: TV MIDTVEST

Der er masser af mennesker i Herning i denne uge. DM-ugen bringer både liv og masser af sportsglæde til byen. 

Men menneskehav og festligheder kræver ekstra politi. Én af dem, som politiet har sendt hedder Simonsen, og er en hest. 

- Vi er et supplement til politifolkene til fods. Fordelen er, at vi sidder højt, når vi sidder på hesten, og har et bedre overblik, fortæller Berit Merrild. Hun er politiassistent i Ryttersektionen i Københavns Politi, og bruger sin arbejdsdag på hesteryg i Herning. 

Med sig har hun hesten Simonsen, som tålmodigt står og venter, mens Berit Merrild bliver interviewet. 

- Det er altid hyggeligt at komme lidt væk hjemmefra. Vi patruljerer til daglig i hovedstadsregionen, og så er det skønt at komme ud og snakke med borgerne herovre og fortælle lidt om vores arbejde til hest, fortæller Berit Merrild. 

Indtil videre har Simonsen været tålmodig gennem interviewet, men efterhånden begynder hestens uro at melde sig. Det kan være en udfordring at have et dyr som sit arbejdsredskab i en position som politibetjent, men hemmeligheden ligger i god træning, mener Berit Merrild. 

- Det handler om træning, langsom tilvænning, og så overvejer vi også, hvordan vi placerer os, når vi rider patruljerne. For eksempel her, når de ikke rigtig vil stå stille længere, så kan vi vælge at gå videre til næste sted, medmindre vi har en eller anden politiforretning. Og lige nu, jamen, så beder jeg ham om, at han skal blive stående, fordi nu er vi i gang med noget her, fortæller Berit Merrild. 

Se hele interviewet med politibetjenten på hest i videoen øverst.