Beredskabsstyrelsen Midtjylland er klar til at hjælpe tyskerne efter oversvømmelser

Det danske beredskab står klar til at hjælpe vores tyske naboer. Sådan lyder det fra forsvarsminister Trine Bramsen, efter voldsomme oversvømmelser har ramt Tyskland.

Beredskabsstyrelsen Midtjylland er klar til at hjælpe efter oversvømmelserne i Tyskland og Belgien, hvis der bliver brug for det.
Beredskabsstyrelsen Midtjylland er klar til at hjælpe efter oversvømmelserne i Tyskland og Belgien, hvis der bliver brug for det.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Hos Beredskabsstyrelsen Midtjylland, der har base i Herning, er de klar til at rykke til Tyskland og Belgien, hvis de to lande får brug for hjælp efter de voldsomme oversvømmelser, der har ramt regionen.

- Vi har kigge på, hvilket mandskab og materiale, der kunne blive behov for. Og så har vi gjort en lille fortrop klar, som vil kunne rykke afsted med timers varsel, hvis der kommer en anmodning om hjælp, siger Christian Rosgaard, der er chefvagt hos Beredskabsstyrelsen Midtjylland.

På Facebook oplyser forsvarsminister Trine Bramsen (S), at Danmark er klar med hjælp.

- Fra dansk side står vi klar med hjælp til områderne, såfremt der er ønske om enten materiel-hjælp eller særligt mandskab, som vi råder over og kan sende afsted med kort varsel, skriver ministeren.

Endnu har Danmark dog ikke fået nogle anmodninger om hjælp, men i takt med at vandmasserne trækker sig tilbage, kan behovet for hjælp komme.

- Når vandet begynder at trække sig tilbage, vil der være lavtliggende områder som kældre, hvor der stadig vil være vand. Det er noget af det, som Beredskabsstyrelsen kan hjælpe med at pumpe væk, siger Christian Rosgaard.

Over 150 personer har indtil nu mistet livet i forbindelse med oversvømmelserne.