Beredskabsstyrelsen er klar til mulig corona-karantæne i Herning

Hvis Region Midtjylland skal modtage folk, man mistænker for at have coronavirusset, kommer de i karantæne i Herning.

På Beredskabsstyrelsens center på H.P. Hansensvej i Herning er de klar. For hvis der kommer et stort antal personer, som man tror kan være smittet med coronavirusset, skal de i karantæne.

Det er kursusafdelingen på beredskabsstyrelsens center, der bliver inddraget, hvis centeret skal huse mulige coronasmittede borgere.

- Som udgangspunkt er de personer jo raske. Men det er et spørgsmål om, at nogle af dem kunne være smittet. Så er inkubationstiden den tid, hvor man skal overvåge folk og helst ikke have, at de kommer i kontakt med ret mange andre. Det er det, man vil bruge det her center til, siger sektionschef ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland, Christian Tapio Juhl Rosgaard.

Når Beredskabsstyrelsens center er i spil til at modtage folk i karantæne, skyldes det en tidligere plan, der blev lavet i forlængelse af udbruddene af Sars og Ebola.

To timers forberedelse

Hvis beredskabsstyrelsen i Herning får at vide, at deres center skal bruges, skal der arbejdes hurtigt.

- Vi skal kunne være klar i løbet af to timer efter det øjeblik, vi får en melding fra regionen om, at nu vil de gerne benytte faciliteterne her, siger sektionschefen.

På de to timer skal der sættes hegn rundt omkring bygningen. Det hegn skal sørge for, at der hverken kommer folk ind eller ud.

Der er gjort 14 værelser klar, hvis centeret skal huse personer, der måske har fået virusset.

De bliver placeret i den del, som normalt bruges til kursusafdeling.

Ingen frygt for smitte

Sektionschefen siger, at de værnepligtige får en rolle, hvis centeret skal i brug.

Men selvom man derfor kunne frygte for deres helbred, er sektionschefen ganske rolig.

- I forhold til faciliteterne og den fysiske indretning – så ser jeg ingen problemer i det overhovedet. Det vil jeg overhovedet ikke være nervøs for.

Som udgangspunkt kan Beredskabsstyrelsens center have 100 personer i karantæne, men det kan på to dage fordobles til 200 og på en uge skaleres op til 550.

Hvis der er behov for flere pladser, kan kasernen i Skive og flyvestationen i Karup tages i brug.

Beredskabsstyrelsen center i Herning er klar til at huse eventuelt smittede.
Foto: TV MIDTVEST, arkiv.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.