Bente er gået tilbage til sygeplejefaget efter 14 år: - Det er her, jeg skal være til min pension

Selvom mange sygeplejersker flygter fra faget, så er der også nogle, der vælger at vende tilbage - Bente Frydendal Pedersen er en af dem.

2:38
46-årige Bente Frydendal Pedersen har været væk fra sygeplejefaget i 14 år. Men nu er hun tilbage og ser en fremtid i faget.
Foto: Poul Gerner / TV MIDTVEST

På med sygeplejekitlen og så stuegang, patientkontakt, indsprøjtninger og journalskrivning.

Det er blevet Bente Frydendal Pedersens hverdag igen. Efter at hun har været væk fra sygeplejefaget i 14 år. Hun er nemlig atter begyndt at arbejde som sygeplejerske på Klinik for Dialyse på Regionshospitalet Gødstrup.

- Det har været dejligt, og jeg synes egentlig, det har været overraskende nemt på en eller anden måde. Jeg havde selvfølgelig frygtet lidt, når man har været væk i så mange år fra det. Men det var heldigvis overraskende nemt.

Sygeplejersken blev socialrådgiver 

Hun blev uddannet sygeplejerske i 2003 og arbejdede på Regionshospitalet Herning frem til 2008. Herefter hun tog en diplomuddannelse som socialformidler og fik arbejde som socialrådgiver på Aarhus Universitetshospital i Skejby. 

Men den lange køretur fra hjemmet i Ikast til Skejby og arbejdsforholdene gav hende lyst til at ændre kurs igen, og den 1. april begyndte hun på Regionshospitalet Gødstrup.

- Jeg har på ingen måde fortrudt. Selvom jeg arbejder om aftenen, i weekenderne, og at jeg skal arbejde her til jul og nytår, så er dét det hele værd, og mit familieliv hænger bedre sammen.

Selvom det var skræmmende at vende tilbage til faget, gjorde forholdene på dialyseafdelingen på hospitalet i Gødstrup også meget for, at det blev nemt for hende at komme tilbage.

- Når man starter på den her afdeling, så har vi otte uger, fra vi starter, hvor vi er i oplæring. Og det vil sige, at der er man ikke alene. Der har man hele tiden en sygeplejerske, man følges med, og man er ikke en del af normeringen, så det gør også en kæmpe forskel, fortæller hun.

De gamle sygeplejersker skal lokkes tilbage

Og det er vigtigt at få gamle sygeplejersker tilbage til faget, hvis den nedadgående negative kurve skal vendes, fortæller Pia Dalgaard, der er oversygeplejerske på klinik for dialyse.

- Vi har haft to sygeplejersker, der er kommet tilbage fra faget, hvor Bente er den ene, og jeg håber meget, at der kommer flere af sådanne eksempler i fremtiden. Jeg håber, at vi kan få flere sygeplejersker tilbage på sygehusene igen. Der er virkelig brug for dem, fortæller Pia Dalgaard.

Og den positive oplevelse Bente Frydendal Pedersen har haft ved at vende tilbage til faget, håber hun kan inspirere flere til at gøre det samme.

- Jeg er mega glad for at have fået Bente ind på afdelingen. Hun er en fantastisk sygeplejerske, som møder ind med en stor arbejdsglæde. Så jeg håber da, at vi ved at fortælle historier som Bentes kan sprede budskabet om, at det stadig kan være et godt og givende arbejde, fortæller Pia Dalgaard.

Er glad for sit valg

For Bente Frydenlund Pedersen er der i hvert fald mange plusser ved arbejdet.

- Jeg kan godt lide, at vi ikke har mere travlt, end at vi kan nå omkring patienterne. De patienter, jeg starter op, får jeg også afsluttet og sendt hjem, så der er ikke nogen hængepartier, jeg skal overlevere til en kollega, fortæller hun.

Hendes fremtidige arbejde inden tilværelsen som pensionist står for døren, er hun heller ikke i tvivl om, kommer til at forgå i sygeplejekitlen.

- Jeg tænker helt bestemt, at min fremtid ligger i sygeplejefaget. Det er her, jeg skal gå på pension fra, og som jeg har det lige nu, tænker jeg også, at det bliver fra den her afdeling. Jeg kan ikke forestille mig at lave noget andet, fortæller hun.