Benjamin spiller på kirkens klokker

Benjamin Davis Maack har et lidt specielt job oppe øverst i kirketårnet. Han spiller nemlig på kirkens klokker.

Benjamin Davis Maack har en sjælden uddannelse. Der er kun cirka ti i Danmark, der kan kalde sig diplomklokkenister, og han er en af dem.

Han er uddannet på Kirkemusikskolen i Løgumkloster, som er det eneste sted i Norden, der udbyder uddannelsen som diplomklokkenist. Her afsluttede han sin eksamen i sommer med et 12 tal, og siden har han givet en del koncerter.

En klokkenist holder som regel til højt over byens tage i et kirketårn, hvor han eller hun sidder i en spillekabine og sender musik fra kirkens klokkespil ud i det åbne rum.

quoteGlæden er at få formidlet noget god musik

Benjamin Davis Maack, klokkenist, Herning Kirke

Ingen kan se dem, men det har Benjamin Davis Maack det fint med.

- Jeg har det rigtig fint med ikke at møde publikum. Jeg kan godt lide det, at man spiller, og at man ikke rigtig ved, hvem der lytter, siger klokkenisten Benjamin Davis Maack.

Organist i Herning

Benjamin Davis Maack stiftede allerede bekendtskab med det, der bliver kaldt verdens største instrument, som barn.

Han sang i Herning Kirkes drengekor, og en dag var de oppe i tårnet og se det nyerhvervede  klokkespil med de 46 klokker.

Han blev først uddannet organist og er i dag fast organist i Hedeagerkirken i Herning. Men da den kirke ikke har et klokkespil, sidder han i tårnet i Herning Kirke og sender magiske toner ud over midtbyen et par gange om ugen.

Her spiller han både kendte melodier og  stykker, der er særligt komponeret til klokkespil.

- Glæden er at få formidlet noget god musik. Klokkespilsmusik er ikke så kendt i Danmark, det er mere udbredt i Holland, Belgien og den nordlige del af Frankrig, fortæller Benjamin Davis Maack.

Han får som regel honorarerm når han spiller koncerter, men ellers er klokkespillet ren og skær interesse.

Se indslaget om Benjamin Davis Maach herunder:

 

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.