Bedst til hest: I Herning gør de klar til VM med 200.000 gæster

Arrangørerne gør klar til åbningen af verdensmesterskaberne i spring, dressur, paradressur og voltigering, som finder sted i Herning næste sommer.

1:51
Jens Trabjerg, der er en af arrangørerne bag VM-hestestævnet, er i gang med de mange forberedelser.
Foto: Marc Killigren Akselsen, TV MIDTVEST

Herning er en erfaren værtsby. VM i ishockey, VM i håndbold, og i sommeren 2022 vil byen så huse verdens bedste heste og deres ryttere. 

Den internationale VM-delegation har netop godkendt forholdene i byen. Det betyder, at Det Internationale Rideforbund (FEI) har besluttet, at det store ridestævne skal afholdes i Danmark - nærmere bestemt Herning. 

VM-delegationen besøgte i denne uge lokationerne på heden, og de var stærkt begejstret for de midtjyske omgivelser.

- Der er alt, vi behøver her. Der er masser af plads, og jeg tror, at der på MCH Arena vil komme en fantastisk atmosfære i 2022. Men det vigtige er også, at der er et godt hold her, der er vant til at afholde så store events, fortæller Tim Holloway, der er en del af Det Internationale Rideforbund.

Arrangører fra Det Internationale Rideforbund (FEI) besøgte blandt andet Jyske Bank Boxen for at godkende lokalerne til Verdensmesterskaberne i ridning.
Arrangører fra Det Internationale Rideforbund (FEI) besøgte blandt andet Jyske Bank Boxen for at godkende lokalerne til Verdensmesterskaberne i ridning.
Foto: Marc Killigren Akselsen / TV MIDTVEST

Og det er til stor glæde for en af de garvede arrangører bag det store arrangement, at folkene fra VM-delegationen er tilfredse med forholdene i Herning.

- Det er rart at få besøg af folk udefra, som er vant til at være rundt i hele verden til de her store events. Når de så kommer og siger, at de aldrig har set noget lignede, understreger det, at det er et unikt sted at være til sådant et event, siger Jens Trabjerg, der er arrangør.

Han understreger også, at delegationen blev mundlamme over lokationen. De blev overraskede over pladsen og de mange idéer, der er på tegnebrættet.

Selv om arrangementet først løber af stablen i sommeren 2022, kræver det mange forberedelser at byde hundredetusindvis af mennesker velkommen til VM i ridning, og de er derfor i fuld gang med at gøre klar allerede nu.

Ikke kun heste er velkomne

Det bliver Jyske Bank Boxen og MCH Arena, der skal danne ramme om de mange forskellige ridediscipliner. Selv om det vil være hestene, der får det største fokus til VM, har Jens Trabjerg også andre planer.

- Det bliver ikke bare et hestestævne. Det bliver et totalt stort event, hvor vi vil have alle folk ud for at opleve et fedt arrangement. Herning bliver en festby, siger Jens Trabjerg.

For at tiltrække andre folk end hesteelskere vil arrangørerne skabe et stort børneområde med masser af aktiviteter, så det også bliver sjovt for børn at deltage i eventet og dermed få samlet mange familier.

Hele eventet vil afholdes i Herning den 6.-14. august 2022, og man forventer, at arrangementet kan tiltrække 200.000 mennesker.