AU Herning satser på erhvervslivet

Aarhus Universitet i Herning satser i fremtiden på grøn teknologi og større samspil med erhvervslivet.

Tirsdag præsenterede Aarhus Universitet i Herning den strategi, der skal sikre universitetets fremtid. Der skal nu satses endnu mere på nye kandidatuddannelser og samspil med erhvervslivet. Universitetet skal være spydspids i kampen for at få højtuddannede til de midt- og vestjyske virksomheder.

Den nye strategi byder på to nye specialiseringer af kandidatuddannelserne, en satsning på grøn teknologi og et større samspil med erhvervslivet. Ifølge Eksternt Råd har det været et stort ønske i det midt- og vestjyske erhvervsliv.

- Hvis vi ikke får uddannet nogen her, så bliver det næsten håbløst at forsyne det erhvervsliv, som har så stort behov. Vi ved jo alle, at det er betydeligt vanskeligere at få østdanskere til at flytte til Vestjylland, end det er at få nogen, der allerede bor her og er uddannet, her til at blive, siger Helge Sander, formand for Eksternt Råd på AU Herning.

Måtte lukke uddannelse

Først på måneden var universitetet ellers nødsaget til at lukke sin bacheloruddannelse i international kommunikation og multimedia, fordi akkrediteringsnævnet vurderede, at uddannelsen ikke var akademisk nok. Universitetet forsøgte at få professorer tilknyttet, men det lykkedes ikke.

- Vi skal have fundet nogle nye måder at skaffe studerende på til det her område med kandidat- eller bacheloruddannelse, som vi nu skal i gang med at se på, hvordan de så kan tilgodese de behov, der er fra virksomheder, siger Peder Østergaard, prodekan for uddannelse på School of Business and Social Sciences, som AU Herning er en del af.

Fremtidssikring

De nye tiltag skal nu sikre universitetet i fremtiden, og det glæder institutlederen, at de i dag kunne vise, at fremtiden er lys.

- Det skaber en utryghed både blandt studerende og ansatte, hvis der hele tiden er rygter omkring, at stedet er under afvikling, og det er i hvert fald ingenlunde tilfældet. Vi forventer som minimum at komme op på det samme elevtal med de nye tiltag, vi sætter i værk, og vi forventer også at blive flere ansatte, siger Jacob Kjær Eskildsen, institutleder på AU Herning.

Målet er at få gjort AU Herning til et universitet med flere kandidatuddannelser og lektorer. Universitet regner med at starte de nye uddannelser i 2016.