Asylansøgere på fodboldtur

150 flygtninge og asylansøgere inviteres til fodbold i Herning når FCM møder Esbjerg i Herning på søndag

Integration og fodbold går hånd i hånd når en stor gruppe flygtninge og asylansøgere på søndag er med på lægterne til superligafodbold i Herning.

Det er FC Midtjylland der står bag invitationen af de cirka 150 indvandrere, som kommer fra henholdsvis  "Lær Dansk" i Herning og fra Asylcenter Holstebro.

Forstander på Tove Engdal fra "Lær Dansk" i Herning kalder det en gevinst for integrationen at kursisterne nu er inviteret til fodbold.

- De føler sig som en del af det samfund de opholder sig i, og den opmærksomhed de får fra lokalsamfundet betyder uendelig meget, siger forstanderen.

Tove Engdal peger ligeledes på, at søndagen ofte er lidt småkedelig for indvandrerne, når de ikke det store netværk., og det er vigtigt at komme ud og blive set på.

- Vores kursister skulle gerne ud og have en praktikplads. Nu er der måske nogle der får øje på dem, og det kan være en stor anerkendelse.

For beboerne på Asylcenter Holstebro er det den mangeårige fodboldspiller og -leder, Torben Sjørvad, der har taget initiativ til at beboerne her får en fodboldoplevelse i Herning.

- Jeg er med til at arrangere fodboldtræning på centret en gang om ugen. Vi oplever at spillet er noget beboerne samles om, og dermed er med til at binde dem sammen på tværs af kulturer og sprog, siger Torben Sjørvad.

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.