Assistenttræner stopper i FCM

Søren Ferløv stopper som assistenttræner i FCM Håndbold efter denne sæson.

Efter to år som assistenttræner skal FC Midtjylland nu på jagt efter en ny assistenttræner, når sidste fløjt har lydt i denne sæson. Den nuværende assistenttræner Søren Ferløv stopper hos ulvene efter denne sæson. Jobbet som assistenttræner harmonerer ikke med skolelærer-jobbet i Randers.

- Da Helle blev svensk landstræner, var vi klar over, at vi skulle have et lidt anderledes trænersetup i næste sæson. Vi har brug for en træner, der kan være flere timer i klubben, og det harmonerer ikke med Sørens job som skolelærer, siger sportschef Hans Peter Riis i en pressemeddelelse.

- Vi har været glade for Søren, som via sin ro har været et godt match til Helle på bænken, og han har sin andel i, at vi er lykkes så godt, som vi er i år. Vi vil selvfølgelig gerne takke Søren for hans tid i klubben og ønske ham held og lykke i fremtiden, siger sportschefen.

Søren Ferløv kom til klubben inden sidste sæson og var med til at vinde DM og pokaltitlen, mens han i år har været en del af det succesfulde arbejde, som førte klubben til Final4-stævnet i Champions League og en plads i DM-finalerne mod Viborg.

- Det har været en fantastisk rejse, som jeg altid vil huske og tænke tilbage på med et lille smil i øjet, siger Søren Ferløv. Arbejdet med pigerne og samarbejdet med Helle har været fantastisk. Det har været en fornøjelse at træne kvinder for første gang, og det har været en meget homogen gruppe, som er dybt professionelle og ambitiøse. Men det meste har en ende, og tiden er kommet for FC Midtjylland og jeg til at søge nye udfordringer, siger Søren Ferløv.

Cheftræner Helle Thomsen har været glad for samarbejdet med sin assistenttræner gennem de seneste to år, men hun har forståelse for, at enderne ikke kan hænge sammen med Ferløvs job som skolelærer.

- Søren har været god for mig især i kampene, hvor vi har været et godt match. Men hans fuldtidsarbejde i Randers har gjort, at jeg har stået med mange træninger alene, og når jeg i næste sæson kommer med omkring det svenske landshold, så har vi brug for en træner, som ind imellem også kan være her om formiddagen, og det tillader Sørens job ham ikke, siger cheftræner Helle Thomsen i en pressemeddelelse.

Men inden det er helt slut, gælder det de to DM-finaler mod Viborg, og første gange, de to mandskaber står over for hinanden, er lørdag den 17. maj klokken 21.00 i Ikast-Brande Arena.