Aqua d'Or forsyner sin landsby med vand efter bakteriefund

Der er fundet coliforme bakterier i drikkevandet i Fasterholt. Indtil det problem er løst, har en lokal vandvirksomhed en midlertidig løsning.

Det har de seneste dage været nødvendigt at koge drikkevandet i Fasterholt. Lidt bøvlet, men så er det jo godt, at Aqua d'Or ligger i byen. Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Læs også Nyt lovforslag: Slut med sprøjtemidler ved vandboringer

Indimellem kan hjælpen være nær, når uheldet er ude. 

Det er i hvert fald tilfældet i Fasterholt nord for Brande i de her dage.

For den lokale virksomhed Aqua d'Or trådte hurtigt til, da der i weekenden blev fundet coliforme bakterier i drikkevandet i Fasterholt.

- Vi kunne hjælpe lokalsamfundet meget simpelt og ved lette midler for os i den her del, og det, synes vi, var et oplagt sted, hvor vi kunne bidrage, forklarer driftsleder John Juul Warberg.

Hvad er coliforme bakterier?

Coliforme bakterier er en fællesbetegnelse for en meget stor gruppe af bakterier, som primært er knyttet til vandige miljøer. Coliforme bakterier er almindelig forekommende i jord, vand og rådnende plantedele. Tilstedeværelse af coliforme bakterier i ubehandlet drikkevand kan tyde på forurening med overfladevand, plantedele og/eller jord, men ikke altid på forurening med fækalier (afføring). 

 

Kilde: Eurofins Miljø

Se mere

Aqua d'Or henter vand fra egne kilder, og det glæder blandt de lokale, at de kan hente rent vand hos virksomheden, indtil drikkevandet igen er bakteriefrit.

- Jeg synes, det er et super fint initiativ, siger Leon Eggertsen, der er lagerchef ved DOT i Fasterholt.

Borgerforeningsformand Dan Skovlyst er ikke uenig.

- Det er prisværdigt, at en lokal virksomhed vil gøre så meget for byen, fortæller han.

Herning Kommune forventer, at vandet fra hanen er til at drikke igen, inden ugen er slut.

01:36

I Fasterholt mellem Herning og Brande skal borgerne lige nu koge deres drikkevand efter der lørdag blev fundet coli-forme bakterier i vandet. Men en af byens virksomheder stod heldigvis klar med en hjælpende hånd.

Luk video