Anklager i knivstikkersag: - Vold er en del af de tiltaltes sprog

Sagen om et knivstikkeri i Herning i marts er nået til et af de sidste stadier i retten i Herning. I dag procederer anklager og forsvarerne.

De sidste vidner har afgivet forklaring og bevisførelsen er overstået, så nu er der kun anklagerens og de tre forsvareres procedurer tilbage i retssagen, hvor tre mænd er tiltalt for drabsforsøg efter et knivstikkeri i Hernings natteliv i marts.

SAGEN KORT

Det var specialanklager Lise Hebsgaard, der torsdag formiddag lagde ud med at fremlægge sagen for retten med de argumenter, hun mener at have for, at de tre tiltalte skal dømmes.

- Jeg mener, at der er ført bevis for, at det er de tiltalte, der er gerningsmændene i de tiltaler, der fremgår i anklageskriftet, begyndte anklageren. 

Herefter satte hun rammen om den aften den 10. marts 2018, hvor tre personer under tumult og efterfølgende slåskamp på diskotektet Dansebar & Einstein i Herning blev stukket ned. Den ene blev stukket to gange i brystet, hvilket betød at han i dagene efter var i livsfare. De to andre fik ikke livstruende skader, men den ene af dem måtte efterfølgende opereres efter to stik i maven. 

Ifølge anklageren opfattelse og formulering har det været tre voksne, Satudarah-rockere mod en gruppe af unge mennesker, der var taget i byen for at have det sjovt.

- Der kan ikke herske nogen tvivl om, at det, der sker den aften, det er fremprovokeret af de tiltalte, lød det i proceduren. 

Lise Hebsgaard gennemgik herefter, hvad hun mente de enkelte tiltalte havde foretaget sig i løbet af tumulten, og derefter argumenterede hun for, hvorfor hun mener, at de tiltalte kan dømmes for at have handlet i forening.

Afsluttende satte anklageren et billede, som tidligere har været vist under sagen, op på de to storskærme, der er i byrettens retsal A. Det var et billede, som den ene tiltalte skulle have sendt til en intern gruppe umiddelbart efter episoden den 10. marts.

Billedet er en såkaldt selfie, og her ses den tiltalte smilende med blod løbende ned over næseryggen fra et sår i panden. Den hånd, der ikke holder telefonen, holder han knyttet op foran sit ansigt forrest i billedet.

- Man får anerkendelse for vold, og vold er en del af de tiltaltes sprog. Hvorfor skulle man ellers sende sådan et billede, lød det fra anklageren. 

Efterfølgende er det de tre forsvarers tur til at fremlægge sagen ud fra deres synspunkter.

De tre tiltalte, der er mellem 27 og 31 år gamle, nægter sig skyldige i hovedtiltalerne. Den ene er dog også tiltalt for at have kørt bil efter episoden uden at have førerret - det erkender han. Derudover erkender en af de andre, at han kortvarigt har haft en kniv i hånden, men som han kun har brugt til at true med. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.