Anholdte irere slipper med bøde

Irerne, der mandag blev anholdt af politiet sigtet for medvirken til tyveri af campingvogne, slipper sandsynligvis med bødestraf.

Den gruppe irere, der mandag blev anholdt og sigtet for medvirken til tyveri af campingvogne, slipper med bødestraf og udvisning fra landet. De undgår dermed varetægtsfængsling.

- De bliver præsenteret for et bødeforlæg for hælerilignende forhold, da de efter vores opfattelse har haft kendskab til tyverierne af campingvogne uden selv at være direkte involveret, fortæller Henning Præstegaard fra lokalpoliet i Herning.

Irerne bliver i formiddag transporteret til Herning, hvor politiet forventer, de vil acceptere bøden. De to par kan se frem til at skulle betale 2500 euro hver. Det svarer til knapt 19.000 kroner.

Hvis de kan betale bøden, vil irerne blive udvist af landet og få et indrejseforbud, oplyser Henning Præstegaard.

Dermed er de stadig kun to personer fængslet i sagen, hvor tre campingvogne natten til mandag blev stjålet fra en Camping-parken i Tjørring ved Herning.

Irerne vidste tilsyneladende, at de campingvogne, de boede i på campingpladsen i Sønder Omme, var stjålet. Men de irske par påstår, de ikke var med til at stjæle campingvognene, men blot havde lånt dem, har de forklaret til politiet. Irerne kendte angiveligt også til planerne om tyveriet af campingvogne fra forhandleren i Tjørring.

Politiet mener, der stadig mangler 3-4 gerningsmænd i sagen, fordi der blev set mindst to personer i de tre biler, der blev brugt ved tyveriet. Det var en af politiets patruljer, der tog tyvene på fersk gerning. Det resulterede i en hæftig biljagt, som førte til anholdelse af to personer i sagen.

Politiet leder stadig efter to firehjulstrækkere, der også blev brugt ved tyveriet. Politiet har fået tip om, at en bil, der svarer til efterlysningen, er blevet set ved Brande.