Amerikanere svinger pisken over hockeytalenter

I denne uge afholder Herning Ishockey Klub summercamp for unge hockeyspillere. Klubben har hentet prominent trænerforstærkning fra USA til opgaven.

 

To trænere fra NHL-holdet New York Islanders er i denne uge hentet ind for at træne 147 ishockeytalenter i alderen 6-15 år på summerhockeycamp i Herning. Det er amerikanerne Matt Bertani og Marc Champagne, som er henholdsvis assistenttræner og målmandstræner for det nordamerikanske storhold, der er kommet til byen. Arrangørerne er stolte over at have skaffet de prominente navne til campen. Og at det lige er trænere fra New York Islanders, der er kommet til Herning, er ingen tilfældighed.

- Det er ikke tilfældigt, Frans Nielsen (tidligere Herningspiller red.) har en stor del i det, efter at han har været derovre i mange år, men også hans far Fritz har hjulpet med at skabe kontakten. Man ringer ikke bare derover, og spørger om de kommer, for så kommer de ikke, siger arrangør Lars Bach. 

 
 

Men selvom om der skulle hjælp til at lokke amerikanerne til Herning, er de alligevel glade for at være fremme og træne de danske talenter.

- Det har været fantastisk indtil nu, børnene er rigtig gode, siger Marc Champagne. 

Og spillerne i træningslejren er også meget begejstrede for, at de amerikanske trænere har været en del af hockeycampen.

- Det har været fedt og en god oplevelse, siger Jonatan Hintze, der er 12 år og kommer fra Herlev.

Hockeycampen slutter i morgen. 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.