Deltager omkommet efter ulykke til DM i faldskærmsudspring

En faldskærmsudspringer er i dag omkommet i en ulykke til DM i faldskærmsudspring i Herning. De pårørende er underrettet.

En 54-årig mandlig deltager til DM i faldskærmsudspring i Herning er her til morgen omkommet efter en ulykke i forbindelse med en disciplin, hvor springeren skal ramme vand, inden han lander på jorden.

Den afdøde mand kommer fra Skive-egnen.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Udspringeren lander formentlig forkert i vandet, hvorefter folkene omkring stævnet får hjulpet vedkommende på land og begynder på at give hjertemassage. 

Der er tilkaldt både en lægehelikopter og ambulancer til stedet.

Stævnet startede i fredags, og siden da har erfarne faldskærmsudspringere dystet om at blive kåret til Danmarks bedste i disciplinen swooping,  hvor man med meget hurtige faldskærme bruger farten til at glide over et bassin med vand, lige inden man når jorden.

Herning Lufthavn danner ramme for stævnet, som er blevet afblæst efter at ulykken skete.

Mandens pårørende er underrettet

Ulykker er sjældne

TV MIDTVEST har været i kontakt med Louise Staal-Thomsen, der er formand for bestyrelsen i Dansk Faldskærm Union. 

- Det er heldigvis meget sjældent, at der sker ulykker i forbindelse med landinger, fortæller hun.

Louise Staal-Thomsen ved endnu ikke meget om, hvad der er sket.

- Vi skal i Dansk Faldskærms Union og Dropzone Danmark undersøge, hvad det er, der præcis er sket, fortæller formanden. 

Danmarksmesterskabet er arrangeret i samarbejde med faldskærmscenteret Dropzone Danmark.

Swooping er Formel 1 inden for faldskærmsudspring. Det fortæller sekretariatsleder i Dansk Faldskærms Union, Nikolaj Larsen til Ekstrabladet.

Han var ikke selv tilstede, da ulykken skete, men har ligesom formanden for Dansk Faldskærms Union fået fortalt, hvad der skete ved ulykken.

- Det er dygtige erfarne springere. Det er noget, man først gør, når man har sprunget en masse spring, så det er ikke noget, en uerfaren kommer til at springe overhovedet, siger han til Ekstrabladet.

Ved disciplinen Swooping kommer udspringerne gerne op på en fart på omkring 100 kilometer i timen.

Han bekræfter ligesom Louise Staal-Thomsen, at det er sjældent, at der sker ulykker i forbindelse med faldskærmsudspring. Faktisk er det fire år siden, der sidst skete en ulykke.

Til Ekstrabladet fortæller han om, hvordan han har det ovenpå nyheden om dagens ulykken.

- Rystet. Man kender jo hinanden. Det er en sport med 3500 medlemmer, så det er jo dybt tragisk. Jeg sagde hej til personen den anden dag. Det er trist. Ikke mindst for hans familie og endnu tættere springervenner, som selvfølgelig er endnu mere berørte. Så det er trist i en stor familie. Det gør ondt, siger Nikolaj Larsen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.