Alle kan være med: Her spiller de fodbold i uden løb og fysisk kontakt

Et nyt initiativ i Herning Fremad tilbyder motion til ældre. Som en del af Bevæg dig for Livet-fodboldsamarbejdet mellem DGI og DBU kan man bogstaveligt talt gå til fodbold.

Tempoet er lavt, og der er ingen fysisk kontakt mellem de spillere, der i dag spiller gå-fodbold i Herning Fremad Oldboys.

Bevæg dig for livet har allerede været i gang et par år, og i Herning er der hver tirsdag fodbold som motionsform for dem over 55 år.

I dag startede så et nyt tilbud til dem, der har det vanskeligt med de hurtige løb langs fløjen og gerne vil undgå at skulle ned i en glidende tackling.

- Vi er jo ikke alle sammen lige mobile længere. Vi får nogle skavanker hen ad vejen, og kampvægten bliver heller ikke mindre, så det er måden, man kan komme ud at få noget motion. Man kan gå rundt og sætte sig i en ny position i forhold til vedkommende, der har bolden, så man er klar til at modtage den, fortæller Preben Holm, der er frivillig i aktivitetsudvalget i Herning Fremad.

Tiltaget er kommet, så alle uanset alder, mobilitet og fodboldtalent kan komme op af sofaen og få rørt kroppen.

Lavt tempo glæder spillerne

En kamp i gå-fodbold bliver spillet fem mod fem, og selvom spillet ligner det, de fleste kender, så er der mange nye regler.

Ingen kropskontakt, bolden må ikke komme højere end højeste mand, indkast bliver sparket, og hvis man løber, så får modstanderen frispark. 

- Jeg synes, det er rigtig godt det her, fordi man kan følge med, og det sociale i det er jo også meget vigtigt. Jeg kommer her hver tirsdag fra nu af, siger pensionist Jørgen Nielsen, der var mødt op til fodbold i Herning Fremad for første gang.

Både de nye og de mere garvede fodboldspillere er glade for, at der nu kan spilles bold i et lavere tempo.

- Man savner det jo lidt, men med et gammelt kadaver der kan man jo ikke løbe så langt. Det er fint det her. Det passer til os gamle, siger Erik Poulsen der tidligere har været målmand på eliteplan, men nu er pensioneret.

Erik Poulsen (tv) har spillet fodbold i mange år og er glad for, at han kan fortsætte med de nye regler. Jørgen Nielsen (th) Har tidligere spillet cricket, men det var han første gang på fodboldbanen i Herning.
Erik Poulsen (tv) har spillet fodbold i mange år og er glad for, at han kan fortsætte med de nye regler. Jørgen Nielsen (th) Har tidligere spillet cricket, men det var han første gang på fodboldbanen i Herning.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Gå-turnering på tegnebrættet

Preben Holm fortæller, at de fra naboklubber i Ikast og Silkeborg har hørt, at gå-fodbold er blevet en stor succes.

I Herning Fremad Oldboys vil der fortsat blive spillet ganske almindelig fodbold, og de regner med, at den nye form lige skal have lov til at komme i gang.

Hvis der kommer nok deltagere, så er er tanken, at man i samarbejde med DGI på et tidspunkt vil arrangere en miniturnering i Silkeborg, Ikast eller Herning.