Aftalen bekræftet: Rasmus Nissen skifter til Ajax

FC Midtjylland har solgt højrebacken Rasmus Nissen til hollandske Ajax Amsterdam for et 'ekstraordinært beløb'.

Superligaens førerhold FC Midtjylland må jagte DM-guldet i foråret uden det 20-årige stortalent Rasmus Nissen, der skifter til Ajax Amsterdam i Holland med øjblikkelig virkning.

- En af vore egne flyver fra reden! Rasmus Nissen skifter til Ajax. Stort tillykke, ’NK’. Vi er stolte af, at du er gået hele vejen igennem systemet og nu skifter til Ajax. Held og lykke fremover, skriver FC Midtjylland på Twitter.

Det er med modsatrettede følelser, FC Midtjyllands sportsdirektør Svend Graversen må slippe det midtjyske fodboldhåb.

- Det er en special dag for FC Midtjylland. Jeg er ovenud glad for salget, men som altid, når vi mister en spiller, der har været igennem hele systemet, begræder jeg, at vi mister en helt speciel person, som står for alt det, som FC Midtjylland gerne vil.

-  Det er fantastisk rejse, ’NK’ har været på. Rasmus har alle dage været en kriger, som har FCM-DNA’et helt ind under huden. Vi er stolte over dette salg, og vi ønsker alle Rasmus det bedste, og vi tror på, at han har en stor fremtid foran sig, siger Svend Graversen.

Solgt for et ekstraordinært beløb

Rygtet om skiftet har floreret i det seneste dage, og mandag kunne TV MIDTVEST erfare, at interessen fra det hollandske kommer til at bringe et beløb i nærheden af 50 millioner kroner til det midtjyske. På pressemødet kaldte Svend Graversen størrelsen på salgsbeløbet for 'ekstraordinært'.

Dermed er Rasmus Nissen blandt klubbens største salg gennem tiderne, kun overgået af Pione Sisto, der angiveligt blev solgt for mere end 50 millioner kroner, da han skiftede til Celta Vigo i 2016.

Rasmus Nissen fik sin debut i foråret 2016 og har siden hen opnået 82 kampe for FC Midtjylland.