Afgiftsfritagelses gavner lokal brinteksport

Regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har indgået aftale om at forlænge afgiftfritagelsen for brintbiler i yderligere tre år.

Nyheden om en forlængelse af afgiftsfritagelsenfor brintbiler, gavner den lokale eksport af dansk brintteknologi. Herningvirksomheden H2 Logic H2 Logic er en af verdens førende producenter af brint tankstationer, og er i færd med at investere 115 mio. kr. i et dansk netværk af brinttankstationer i samarbejde med energi og gasselskaber. Direktøren i virksomheden hilser forlængelsen mere end velkommen.

- Det er glædeligt at afgiftsfritagelsen for brintbiler forlænges i yderligere tre år. Danmark er kendt i udlandet for at gå foran på brint, både hvad angår rammebetingelser og på teknologien. Fortsat afgiftsfritagelse bidrager til at fastholde den danske position og gavner mulighederne for eksport af danske brintteknologier, siger Jacob Krogsgaard, direktør H2 Logic A/S.

Danske virksomheder har siden 2001 investeret mere end 3,5 mia. kr. i udviklingen af danske brint og brændselscelle teknologier. Særligt brintinfrastruktur rummer et stort eksportpotentiale for danske virksomheder, da mere end 30% af komponenterne i en brinttankstation produceres i Danmark, og fremstillingen af blot én tankstation skaber beskæftigelse for 4,5 personer i et helt år.

Allerede nu er syv brinttankstationer i drift i danske byer og yderligere fire er på vej, hvilket gør Danmark til det første land i verden med et landsdækkende netværk. Den danske indsats vækker betydelig opmærksomhed i udlandet og agerer som en stærk platform for eksport af dansk brintteknologi.