Årets højdepunkt blev aflyst - Så lavede de et nyt

Smukfest er aflyst, så nu har et par fra Hodsager lavet deres egen mini-udgave med 92 gæster.

Anette Bjerre (tv.) er en af dem, der har været med til arrangere mini-Smukfest i Hodsager. Foto: Sarah Mølsted Andersen, TV MIDTVEST

Imens cornapandemien har sat en stopper for de mange store musikfestivaler, som plejer at løbe af stablen over sommeren, så er der måske kommet ekstraordinært meget gang i havefesterne. På en landejendom i Hodsager er der i hvert fald fuld drøn på i denne weekend, for her afholder et par nemlig en miniudgave af Skanderborg Festival eller Smukfest, som den nu er kommet til at hedde.

Læs også Festival flytter ind i Julies have – gør det for børnene

- Vi er vant til at tage på Smukfest, så da vi fandt ud af, at det blev aflyst, så var vi jo mega ærgerlige over, at vi ikke kunne komme til vores årlige begivenhed. I en stille stund kom vi til at snakke om, hvorfor vi ikke bare lavede noget selv, og så tog det fart, fortæller Anette Bjerre, der er medarrangør af mini-Smukfest, som arrangementet bliver kaldt.

92 festivalsgæster er over weekenden samlet i haven i Hodsager. Der er livemusik, minibar, swimmingpool og en camp ved navn Kærligheden, som til forveksling ligner den, der plejer at kunne opleves i Skanderborg.

Livemusik, minibar og swimmingpool er noget af det 92 gæster over weekenden får lov til at opleve i Hodsager.  Foto: Sarah Mølsted Andersen, TV MIDTVEST

Først så det ud til, at festivalen kun ville blive et arrangement for omkring 50 mennesker, men da forsamlingsforbuddet blev hævet, gjorde antallet af deltagere det samme.

- Når vi tager på festival, så handler det jo om, at vi er sammen med nogle mennesker, vi godt kan lide og har sådan nogle anti-hverdage, hvor vi egentlig bare slapper af og nyder det. Normalt gør vi det jo i Skanderborg fra onsdag til søndag, men at vi kan gøre det her, er jo helt fantastisk, lyder det fra Anette Bjerre.

Festivalen startede fredag og på programmet over optrædende kan man finde Jonah Blacksmith og Thomas Ring. Forud for arrangementet har festivalsarrangørerne brugt en uge på at gå og gøre klar i haven i Hodsager.

- Det er en megasucces. Vi har været heldige med vejret, og folk er i dejligt humør og hjælper til, så alt er godt, fortæller Anette Bjerre.

00:58

Smukfest er aflyst, så nu har et par i Hodsager lavet deres egen mini-udgave med 92 gæster.

Luk video