Aalborg sætter Herning på plads igen og dufter DM-guld

​Aalborg har fire matchbolde i kampen om DM-guld efter tredje sejr i træk og 3-0-føring mod Herning Blue Fox.

Herning Blue Fox er i store problemer i finaleserien mod Aalborg Pirates.

Champagnen må efterhånden være lagt godt og grundigt på køl hos Aalborg Pirates.

Klubbens første danske ishockeymesterskab i 37 år rykkede således tættere på tirsdag aften, da Aalborg tog den tredje sejr på stribe ud af tre mulige i DM-finaleserien mod Herning Blue Fox.

Opgøret i Herning blev vundet med 3-1 af gæsterne, og bagud 0-3 i serien er Herning under et gevaldigt pres før den fjerde finalekamp fredag.

Aalborg vandt første opgør ude med 4-1, og i anden finalekamp blev Herning slået 3-0 i Aalborg.

Med tirsdagens sejr har Aalborg derfor tre matchbolde til at sikre sig klubbens første mesterskab siden 1981, efter at det ni gange siden er blevet til sølvmedaljer.

Den første mulighed for at vinde guldet igen er på hjemmebane i næste opgør.

Herning motiveret fra start

Herning kom motiveret ud til første periode, og efter ti minutter virkede energien til mere end endnu et nederlag, og generelt var Herning bedst i de første 20 minutter.

Første periode endte dog uden scoringer, selv om Herning kom til chancer og havde syv skud på mål i perioden mod gæsternes fem.

Aalborg lagde passivt ud og afventede i høj grad hjemmeholdets aktioner, men der var blot spillet 39 sekunder af anden periode, da gæsterne slog til.

Det blev en 1-0-føring for tredje finalekamp i træk til Aalborg, da Martin Lefebvre sendte pucken i mål efter en pasning fra Jeppe Jul Korsgaard.

En kold klud i ansigtet på et presset Herning-mandskab, og det blev endnu værre for midtjyderne.

Fem minutter senere øgede gæsterne således til 2-0, da Aalborg blev overspillet, og Olivier Hinse fandt Jeppe Jul Korsgaard, der sikkert scorede. Føringen holdt perioden ud.

Punkterede Herning i tredje periode

Tredje periode var syv minutter gammel, da Peter Quenneville øgede til 3-0 for Aalborg.

Selv om Herning fik reduceret til 1-3 ved Branden Gracel efter en præcis pasning fra Toni Kallela, så er det efterhånden svært at få øje på, hvor Hernings spillere skal finde troen på DM-guld i denne sæson.

Herning vandt grundspillet med 110 point. Det var 15 point flere end Aalborg.