6 tons mad til udsatte efter Foodexpo

Efter Nordens største fødevaremesse i Herning sluttede, var fødevareBanken klar til at indsamle maden og give den videre til trængende.

Tre dage med mad i lange baner er slut. Nordens største fødevaremesse Foodexpo sluttede tirsdag aften, og her var der mere end rigeligt med mad til overs.  I en tid med stor fokus på at stoppe madspild, havde man på forhånd arrangeret, hvad der skulle ske med de overskudsvarer, der ville være efter messen.  

Vi skal stadig fintælle varerne, men vi forventer at lande på omkring 6 tons, hvilket svarer til lidt over 14.000 måltider.

Den frivillige forening fødevareBanken stod nemlig klar til at indsamle udstillernes brød, oste, pålæg og frugter.

- Det har været nogle rigtig fine varer, vi har fået i år. Vi har også oplevet, at udstillerne har været rigtig opmærksomme på at hjælpe os, og det samme har Foodexpo. Vi skal stadig fintælle varerne, men vi forventer at lande på omkring 6 tons, hvilket svarer til lidt over 14.000 måltider, fortæller presseansvarlig i fødevareBanken Jesper Ingemann i en pressemeddelelse.

1,5 millioner måltider 

Maden går til både herberger, krisecentre og varmestuer over hele landet. 

- Vi har under hele messen haft en rigtig fin dialog med udstillerne både omkring det praktiske her på messen, men også omkring vores generelle arbejde med at sørge for fødevaresikker indsamling af overskudsmad fra fødevarebranchen til socialt udsatte børn og voksne i Danmark. Den dialog glæder vi os til at forsætte også efter messen, fortæller Jesper Ingemann.

De kommende dage bliver varerne fordelt til mere end 110 sociale organisationer og institutioner. FødevareBanken indsamlede i 2015 overskudsfødevarer svarende til over 1,5 millioner måltider.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Forbrug.