55 dyre sadler stjålet fra rideklub

Herning Rideklub har fået stjålet 55 sadler til en samlet værdi på over en million kroner.

Lokalpolitiet i Herning opfordrer brugere af rideskoler til at være ekstra opmærksomme og sikre deres udstyr ekstra godt, efter et indbrud hos Herning Rideklub natten til fredag.

Ved indbruddet slap tyven eller tyvene af sted med ikke mindre end 55 sadler og andet rideudstyr til en samlet værdi af over en million kroner.

- Det er ofte meget store værdier, der bliver stjålet, og den dyreste saddel var da også næsten ny og koster over 55.000 kroner, så det er dyre ting, fortæller politikommissær ved lokalpolitiet i Herning, Henning Præstegaard. 

Han fortæller, at andre ridestalde i området også tidligere har haft besøg af tyve, og derfor håber han, at det seneste eksempel får rideklubberne til at overveje flere initiativer til at sikre sig mod indbrud.

- Vi har haft rigtig mange tyverier fra rideskoler, også for år tilbage havde vi flere problemer med indbrud. Hver gang opfordrer vi til at passe godt på udstyret ved at låse det inde og sætte alarmer på saddelrum, for at gøre det så svært for tyvene som muligt, siger han.

Politiet har ingen spor at gå efter og beder derfor branchen være opmærksomme på, om der bliver sat nyere brugte sadler til salg, hvor sælger for eksempel ikke kan fremvise en kvittering. 

Politiet kan kontaktes på telefon 114.