50.000 underskrifter skal lukke motorvejshuller

Et nyt borgerforslag skal sørge for at få lukket hullerne i motorvejen omkring Herning.

01:35

Folketingskandidat Anders G. Jakobsen (Venstre) forklarer, hvorfor han har lavet borgerforslaget om at lukke motorvejshullerne.

Et nyt borgerforslag skal nu lægge pres på politikerne for at få lukket hullerne i motorvejen omkring Herning. 

De kritiserede huller på motorvejsstrækningen ligger både øst og vest om Herning, hvor bilisterne på stykker på henholdsvis syv og fem kilometer må sænke farten og køre på motortrafikvej. Men hullerne skal væk nu, mener folketingskandidat i Vestjyllands Storkreds, Anders G. Jakobsen fra Venstre.

Jeg tror ikke, vi får en bedre chance for at få det her gjort.

Anders G. Jakobsen, folketingskandidat, Venstre

- Det er nu, vi skal handle. Inden længe ligger det fast, hvor stort overskud der kommer for Holstebromotorvejsprojektet, og der er en forventning om, at vi lander på noget, der ligner en lille milliard. De penge mener jeg skal gå til at lukke de to motorvejshuller. Jeg tror ikke, vi får en bedre chance for at få det her gjort, siger Anders G. Jakobsen.

En svær opgave

Han skal samle 50 tusind underskrifter inden for seks måneder, hvis forslaget skal tages op i folketingssalen.

- Jeg håber, at folk vil gå ind og dele forslaget og gøre opmærksom på det. 50 tusind underskrifter er rigtig meget i vores landsdel, og det her er ikke noget, der har hele landets interesse. Det bliver selvfølgelig svært, men jeg tror på det, siger Anders G. Jakobsen.

Politikeren siger, at han vil have begge motorvejshuller lukket af hensyn til sikkerheden.

Læs også Finansminister besøger motorvejshul: - Væsentligt det bliver lukket