42-årig mand truede vidne i Herning: - Bare vent og se, hvad der sker

Flere gange har manden angiveligt truet et 54-årig vidne i den retssag, han er tiltalt i. Mandag aften blev han anholdt for vidnetrusler.

Opdatering klokken 17.12:

Den 42-årige mand fra Herning er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han valgte at kære dommen til Landsretten, forklarer Bent Smedegaard fra Lokalpolitiet i Herning.

  ”Jeg har sagt, at du ikke skal komme her. Bare vent og se, hvad der sker.”

  Dette verbale angreb på en 54-årig mand fra Herning førte mandag aften til, at en 42-årig mand - også fra Herning - blev anholdt og sigtet for vidnetrusler. Det fortæller Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

  quoteVidnetrusler er nogle gange værre end selve forbrydelsen, man er sigtet for.

  Bent Smedegaard, Lokalpolitiet Herning

  - Vi tager vidnetrusler meget, meget alvorligt. For vi skal værne om, at man trygt og sikkert kan vidne i en retssag, forklarer han.

  Da den 54-årige mand mandag eftermiddag skulle vidne i en sag ved Retten i Herning, så blev han mødt af trusler fra den tiltalte i sagen. Han gik derfor direkte fra retten over til ordensmagten i Herning.

  - Han møder på politistationen klokken 15.18 og fortæller, hvordan den tiltalte mand i sagen nu flere gange har truet ham til ikke at vidne i retssagen mod ham.

  Længere strid mellem de to mænd

  Lørdag havde den nu anholdte 42-årige mand nemlig også fremsat trusler med ordene: ”Du skal ikke komme i retten. Hvis du kommer, så kan du se, hvad det bliver til.”

  quoteVi tager vidnetrusler meget, meget alvorligt. For vi skal værne om, at man trygt og sikkert kan vidne i en retssag.

  Bent Smedegaard, Lokalpolitiet Herning

  Mandag aften anholdt politiet ham derfor på hans bopæl i Herning, forklarer Bent Smedegaard.

  Der har ifølge politiet været stridigheder mellem de to mænd gennem en længere periode. Men stridigheder eller ej. Vidnetrusler er en krænkelse af retssikkerheden, og derfor noget, både politi og retsvæsen ser meget alvorligt på.

  - Det er jo helt afgørende, at man trygt og sikkert kan gå til politiet og anmelde en sag, og så vide, at man ikke bliver truet. Vidnetrusler er nogle gange værre end selve forbrydelsen, man er sigtet for, fortæller Bent Smedegaard.  

  Den 42-årige mand bliver nu fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning klokken 10.30. 


  Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.