37 nationer til triatlon i Herning

Med 1500 deltagere er der total udsolgt til triatlon-stævnet Challenge Denmark. Drømmen er at udvide til EM.

Lørdag morgen gik starten til Challenge Denmark for første gang nogensinde. Det har ikke været et problem at finde deltagere til triatlon-stævnet. 1500 triatleter er til start fra 37 forskellige nationer, og dermed er der total udsolgt.

- Det er over al forventning, og det havde vi slet ikke turde håbe på. Der er så mange fede ræs rundt i hele Europa, så det er bare fantastisk. Vi kommer bredt ud og får mere end 37 forskellige nationer til at komme her til. Det er super fedt, siger Claus Vesterby, race direktør for Challenge Denmark til TV MIDTVEST.

Challenge Denmark er et triatlon-stævne, hvor deltagerne kan gennemføre ironman-distancen. Triatleterne begyndte med 3,8 km svømning i Fulgsang Sø i Herning. Her skal de gennemføre en 180 km lang cykeltur fra Herning til Billund, og til slut venter en maraton i Billund.

EM til Herning

Det er planen, at Challenge Denmark skal være et årligt tilbagevendende stævne. På sigt arbejder arrangørerne også på at få EM i triatlon til landsdelen.

- Det skal være en tradition, og det skal gøres større. Vores drøm er EM i triatlon på længere sigt. Vi arbejder hårdt på at få EM her til sammen med Herning og Billund Kommune. Vi lægger billet ind og regner også med, vi får et officielt EM her til en dag. Chancerne er gode, siger Claus Vesterby.

Hvornår et EM kan blive afholdt er usikkert, men Claus Vesterby tror ikke på det før om minimum to år.

I videoen fortæller Claus Vesterby om fremtidsplanerne med Challenge Denmark.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Livsstil.