34-årig overlever drabsforsøg

To mænd anholdt efter blodigt knivoverfald i Herning.

En 34-årig mand var i overhængende livsfare, efter at han tirsdag aften blev stukket ned på parkeringspladsen ved Danmarksgade i Herning - men hans tilstand skulle nu være stabil, oplyser vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 34-årige blev stukket i halsen med en kniv - han blev ramt i halspulsåren og mistede tre liter blod. En 47-årig kvinde blev også såret under opgøret - hun blev stukket i det ene ben og i lysken.

To sigtet for drabsforsøg

Efter overfaldet anholdt politiet en 29-årig og en 28-årig mand fra Ikast - de blev onsdag eftermiddag fremstillet i et grundlovsforhør, sigtet for drabsforsøg. Anklageren valgte dog kun at kræve den 28-årige fængslet, og dommeren bestemte, at han i første omgang skal blive bag tremmer til den 16. februar. Den 29-årige blev løsladt efter grundlovsforhøret.

Politiet arbejder stadig på at fastlægge et motiv til de voldsomme begivenheder.

- Motivet kan være et økonomisk mellemværende af en eller anden art. Men vi ved af erfaring, at det kan være svært at fastlægge et motiv i de kredse, og sommetider kan det være en hel banal ting, der ligger bag, siger Michael Kjeldgaard.