33 ansatte på Herning-skoler fyret: - Det undrer mig meget

33 ansatte på Herning-skoler har modtaget en fyreseddel på grund af massive besparelser i kommunen.

Der er ubalance i økonomien, fordi der er blevet brugt for mange midler til særlige skoletilbud i Herning Kommune, og derfor skal der nu spares 20 millioner kroner.

Sådan lød hovedbegrundelsen i den opsigelsesvarsel, 33 fyrede ansatte, heraf 19 lærere og børnehaveklasseledere, på fire skoler i Herning Kommune, modtog mandag. 

Situationen ærgrer formanden for Herningegnens Lærerforening, Helen Sørensen.

- Jeg er meget, meget ked af det. Jeg er ked af det på folkeskolens vegne, og jeg er ked af det på vegne af de børn, der har nogle særlige behov. Jeg er selvfølgelig også ked af det på vegne af de medlemmer, jeg har, som nu får varsel om afsked. Jeg ved, de godt kan lide deres job og gerne vil blive i det.

- Det undrer mig meget, at man kan lave så stor en besparelse. Jeg har svært ved at se, hvordan det kommer til at kunne lade sig gøre at lave et tilbud til eleverne på de skoler, hvor man skærer så meget, siger Helen Sørensen.

Kommer til at ramme svage elever

Særligt bliver Åmoseskolen, som er en specialskole for elever med særlige behov, og Skolen på Sønderager, der har en afdeling for autister ramt, lyder det fra formanden.

Skolen på Sønderager nedlægges, og det resterende tilbud bliver slået sammen med Åmoseskolen, der blandt andet står til at miste 13 undervisere, og det er langt fra rimeligt, mener hun.

- Det er meget at forlange af folk, at man skal lave en god skole samtidig med, at man får en drastisk besparelse på 20 procent.

- Byrådet hævder, der er en ubalance i økonomien, og at der er blevet brugt for mange midler til de særlige tilbud. Det tror jeg ikke, der er. Hvis der er noget, så er der bevilget for lidt. Det her kommer til at gå ud over de børn, der skal undervises af lærere med specialpædagogiske kompetencer, siger Helen Sørensen.

Beslutningen blev truffet i byrådet i december 2018.

Det er besluttet på byrådsmødet


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.