300.000 kroner til optagelseshjem

Social- og integrationsministeren støtter Møltrups arbejde med at få beboerne til at flytte i eget hjem.

Møltrup Optagelseshjem ved Vildbjerg var en af topscorerne, da social- og integrationsminister Karen Hækkerup onsdag uddelte i alt 11 millioner kroner fra ministeriets tips- og lottopulje til særlige sociale formål.

Møltrup får 300.000 kroner til arbejdet med at hjælpe beboerne til en ny tilværelse, når de flytter fra hjemmet.

- Det er fantastisk, at ministeriet har blik for den vigtige del af vores arbejde. Vi er taknemmelige for pengene, som nok skal generere en stor indsats, siger forstanderen på Møltrup Optagelseshjem Ebbe Larsen til tvmidtvest.dk.

Pengene skal helt konkret bruges til at oprette en stilling som frivillig-koordinator - en person der skal hjælpe beboerne med at flytte i eget hjem.

- Man kan lidt forenklet sige, at det svære er ikke at flytte til Møltrup men at flytte fra Møltrup. Det er afgørende, at beboerne får hjælp til at skabe et nyt hjem og få en god omgangskreds, siger Ebbe Larsen.

- Ensomt at flytte i en tom lejlighed

Og social- og integrationsministeren ankerkender indsatsen.

- Det kan være meget ensomt, når man som tidligere hjemløs skal vænne sig til et nyt liv i sin egen bolig. Følelsen af at være alene i en tom lejlighed, når man er vant til et liv blandt vennerne på gaden, kan være svær at tackle. Derfor er det utroligt vigtigt, at disse mennesker får en god social kontakt, der kan støtte dem i at få hverdagen til at hænge sammen, siger Karen Hækkerup.

Møltrup Optagelseshjem beskriver sig selv om et "næsten almindeligt hjem" for hjemløse mænd, der ønsker at leve i et alkohol- og stoffrit miljø.

Ministeriet valgte også at støtte Havredal gl. Skole ved Karup med 73.000 kroner.