26-årig mand erklæret død efter knivstikkeri på forsorgshjem

En 23-årig mand bliver senere tirsdag fremstillet i et grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Både offer og den sigtede har tilknytning til forsorgshjemmet.

0:28

En 26-årig mand, der natten til tirsdag blev ramt af knivstik på forsorgshjemmet PotentialeHotellet i Lund udenfor Herning, er død af sine kvæstelser. 

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I første omgang oplyste politiet ikke noget om offerets tilstand, men det fremgår nu af pressemeddelelsen, at den 26-årige blev erklæret død på stedet.

De pårørende er underrettet.

Politiet fik anmeldelsen om knivstikkeriet kort før klokken 02.00, og klokken 02.23 blev en 23-årig mand  anholdt i Herning, idet politiet mener, at han er gerningsmanden. 

Han vil senere tirsdag blive fremstillet i et grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvad han vil blive sigtet for.

Motorvejen var spærret

Både offeret og den anholdte har ifølge politiet tilknytning til PotentialeHotellet. 

I forbindelse med efterforskningen spærrede politiet en overgang Midtjyske Motorvej i begge retninger, fordi man ledte efter gerningsvåbnet. Det vides ikke, om det lykkedes at finde kniven.

- Politiet beklager de gener, som afspærringen har medført, men håber på forståelse for, at det var nødvendigt i forbindelse med sporsikring og efterforskning, lyder det i pressemeddelelsen.

Politiet vil fortsat være til stede flere steder i Herning i forbindelse med sporsikringen.