24-årig stjal slik i Føtex og truede personale

Butikkens medarbejdere slog alarm og fulgte efter manden, som politiet kort tid efter kunne anholde.

Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

En 24-årig mand fra Herning vil søndag blive fremstillet i grundlovsforhør efter et røveri lørdag aften. Det oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen. 

Læs også Vanvidsbilist stak af fra politiet - biljagt endte i Kjellerup

Omkring klokken 19 stak manden af fra Føtex i Herning med slik, han ikke havde betalt for. Butikkens personale slog alarm til politiet og fulgte derefter i hælene på manden. Her ændrede episoden karakter fra tyveri til røveri.

- Personalet følger efter ham, og det får ham på et tidspunkt til at true dem, hvilket ændrer det til et røveri, forklarer Anders Olesen, der ikke på nuværende tidspunkt kan uddybe truslerne nærmere. 

Af hensyn til forestående grundlovsforhør kan han heller ikke sige noget om, hvorvidt manden har truet personalet med en genstand eller lignende.

Læs også Politiet efter patrulje til vands: - Vi har pænt mange sager

Kendt fra tidligere

Politiet fandt efterfølgende frem til røveren i en opgang i Herning, hvor han var i færd med at gemme tyvekosterne.

Den 24-årige blev anholdt og taget med på stationen, hvor han skal tilbringe natten, inden han i morgen vil blive afhørt og fremstillet i grundlovshør ved Retten i Viborg. 

Årsagen til, at manden bliver fremstillet for lovovertrædelsen er ifølge vagtchefen, at han er kendt af politiet fra tidligere.