23-årig spritbilist kørte galt: 3. gang han snuppes uden kørekort

En ung mand fra Brande kørte i en ordentlig brandert galt natten til søndag. Det er tredje gang, politiet snupper ham uden kørekort.

Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

En ung mand på 23 år havde fået alt for meget alkohol indenbords, da han natten til søndag kørte af vejen på Holtumvej i Arnborg mellem Herning og Brande, oplyser vagtchef Allan Riis fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Han var meget fuld.

Vagtchef Allan Riis

Nogle vidner havde spottet manden. Han havde mistet herredømmet, ramt rabatten og var kørt i grøften. Så politiet drønede derud og fandt hurtigt bilen, der holdt med båd tænding og lys på.

Alt for høj promille

I bilen sad den 23-årige mand, der stammer fra Brande-området. Vagtchefen vil ikke oplyse den unge mands promille. Men den var markant over det tilladte.

- Han var meget fuld, siger Allan Riis.

Faktisk var der ingen tvivl om for politiet, at han skulle 'afruses'. Med andre ord skulle han en tur i detentionen.

Tredje gang uden kørekort

Læs også Kørte fuld og uden kørekort - nu har politiet taget hans bil

Den unge mand har ingen kørekort. Ovenikøbet fandt ordensmagten ud af, at det var tredje gang, han blev stoppet uden kørekort. Regler, der trådte i kraft i 2014, tillader politiet at konfiskere en bil, når føreren enten kører med en meget høj promille eller gentagne gange kører uden kørekort.

Problemet er dog, at føreren enten skal samtykke eller modsætte sig det. Men det var den 23-årige fra Brande simpelthen for fuld til.

- Han skal være ædru nok til at kunne svare rigtigt, uddyber vagtchefen og fortæller, at den unge mand søndag morgen er blevet afhørt.

Hvis han modsætter sig, at politiet beslaglægger bilen med henblik på at sælge den på auktion, skal politiets jurister blandes ind i sagen.