23-årig i grundlovsforhør for forsøg på manddrab på sin mor

23-årig mand fremstilles i gundlovsforhør sigtet for forsøg på manddrab på sin mor

Onsdag fremstilles en 23-årig psykisk syg mand i grundlovsforhør ved retten i Herning. Manden er sigtet for forsøg på mandrab på sin mor tirsdag morgen. 

I grundlovsforhøret nægtede manden sig skyldig i anklagen om forsøg på manddrab, men erkendte at have begået grov vold.

Manden var også sigtet for ved en tidligere lejlighed at have truet sin mor med en økse samt for vidnetrusler tirsdag, under overfaldsforsøget, hvor han skal have truet sin mor for at undgå, at hun alarmerede politiet.

Manden erkendte heller ikke truslerne i grundlovsforhøret. 

Den 23-årige blev varetægtsfængslet frem til den 23. november. På grund af mandens psykiske sygdom skal han anbringes på en sikret anstalt indtil en kommende retssag. 

Sagen kort

Tirsdag forlod den 23-årige psykiatrisk afdeling på Regions Hospitalet i Herning. Herfra tog han hjem til sin mor på en adresse i Hammerum, hvor han brød ind ved at knuse en rude. Her overfaldt han sin mor med en kniv. Den 48-årige mor blev skåret dybt i den ene arm og er indlagt på sygehuset i Herning.

Den 23-årige flygtede efterfølgende fra adressen til Herning. Her søgte politiet efter ham ind til kl. 10.40, hvor de anholdt ham i en lejlighed hos nogle bekendte på Valdemarsvej.

- Manden er psykisk ustabil, men vi kender ikke motivet til overfaldet, sagde Peter Tholsted tirsdag til TV MIDTVEST.