Har ansat sine forældre: 22-årig herningenser er direktør og designer i eget firma

Sofie Bucha har trods sin unge alder stor succes med tøjmærket Humble By Sofie. I virksomheden arbejder hun sammen med både mor og far.

Det er lidt over at år siden, virksomheden Humble by Sofie gik i luften, men succesen er der allerede, og tøjet fra den unge designer blive i dag solgt i over 40 butikker.

- Det er megafedt. Det var grænseoverskridende i starten at lære at tro på, at når jeg synes, der er noget, der er fedt, så er der nok også nogle andre der synes, det er fedt. Så er det også mig der er ansigtet udadtil, og jeg synes ikke, det er det fedeste at skulle have taget billeder. Det har været grænseoverskridende, men det er megafedt, fortæller den unge direktør Sofie Bucha.

Det er ikke helt tilfældigt, at det hele er gået så hurtigt for den unge iværksætter, der ifølge hende selv aldrig kunne have gjort det uden sine forældre, der begge er ansat i Humble.

quoteJeg vil jo gerne have, at det bliver stort, og jeg vil gerne udvide mit sortiment og gøre det endnu mere internationalt.

Sofie Bucha

Både mor og far har været i branchen i mere end 30 år, og de har derfor bidraget med meget erfaring til opstarten, og tilfører fortsat vigtige ting til virksomheden.

- Når man er helt nystartet, er det med, at man har et netværk, man kan trække på. Især leverandører - det er ubeskriveligt. Du har nærmest ikke en chance for at komme i gang uden dem, fortæller Sofies mor Laila Bucha.

Store drømme

En af de butikker, hvor man kan finde tøjet Humble by Sofie er hos Rikki Vanggaard i Herning, hvor tøjet for et år siden fik en god debut og var udsolgt på få timer.

- Når man kommer ind med små kollektioner hver tredje måned, så kan man komme ind og tage det sidste nye med. Det snakker vi tit om, når jeg er ude at se kollektionen, fortæller Rikke Vanggaard, der ejer butikken af samme navn.

Tingene kører, som de skal, men ambitionerne rækker langt udover landets grænser.

- Jeg drømmer hver dag. Jeg vil jo gerne have, at det bliver stort, og jeg vil gerne udvide mit sortiment og gøre det endnu mere internationalt. Jeg kunne også så godt tænke mig mine egne butikker engang. Der er mange drømme, griner Sofie Bucha.

Lige nu driver Sofie Bucha sin virksomhed sideløbende med, at hun er ved at uddanne sig til designteknolog, men regner med at gå ind i virksomheden på fuld tid, når hun er færdig.