2019-afslutning ærgrer FCM-træner og anfører – men de går ikke i panik

FC Midtjylland sluttede en flot halvsæson af med et nederlag på hjemmebane til AGF på 1-3.

Efteråret i 2019-sæsonen har været en af de helt store oplevelser for FC Midtjylland. Men ulvene sidder alligevel med en ærgerlig smag i munden efter årets sidste Superliga-kamp.

Det endte med et nederlag på 1-3 på hjemmebane til AGF, og det ærgrer cheftræner Brian Priske

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at vi ikke får hevet de tre point med hjem til de fans og alle de mennesker, der er mødt op for at støtte os. Det er vi ærgerlige og skuffede over – specielt også på baggrund af første halvleg, som er lidt 50/50, men vi er foran 10. Vi havde snakket om at skulle ud og have lidt kontrol og balance i kampen i anden halvleg, siger han.

Kontrol fra anden halvlegs start til FCM var stik modsatte af, hvad der reelt skete.

På nogle mareridtsminutter smed klubben føringen over styr, og så var AGF efter tre hurtige scoringer foran med 1-3.

- Det er nogle gange sådan, fodbolden udvikler sig. Af en eller anden årsag var drengene ikke helt klar, og så lå bolden i målet tre gange, forklarer Brian Priske.

Uvant følelse

Brian Priskes anfører Erik Sviatchenko er helt på bølgelængde med det, træneren siger.

Men det skal bruges til det forår, som FCM kigger på nu.

- Det er en irriterende følelse, og det skal være vores benzin til foråret, når vi går derind. Den her følelse med at tabe kampe er meget uvant for os. Vi havde sat næsten op efter en sejr, og det så langt hen ad vejen fint ud, men så har vi nogle minutter, hvor det går helt i sort. Som vi ikke har set rigtig længe. Det er irriterende, siger han og fortsætter:

-Men det skal ikke overskygge sådan en fantastisk præstation i de her 20 kampe. Der har vi været rigtig stærke. Vi ville have sluttet ordentligt af, men igen – positivisme er et nøgleord for os og for mig som menneske. Derfor kommer jeg ikke til at gå i panik. Vi møder modgang, og det er en lille smule, når vi kun taber en kamp. Der skal ikke males fanden på væggen, så vi er opsatte, når vi møder op igen.

Hvis FC Midtjylland havde slået AGF, havde klubben sat Superliga-rekord for flest point efter 20 kampe med 53.

Nu kan de bruge vinterpausen på at finde ud af, hvad de skal gøre for at slå en anden rekord.

Klubben har nemlig retning mod det højeste pointsnit nogensinde. Den rekord har FC København lige nu på 2,45 point per kamp, mens FCM efter 20 kampe har et gennemsnit på 2,5.

Fodboldkommentator Stig Tøfting tabte et væddemål og måtte gå fra Aarhus til Herning - søndag nåede han i mål.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.